Vijesti

Policajci su namjerno padali na državnim ispitima da ne moraju vratiti novac za školovanje?

Od 1. studenog 2022. do 17. listopada ove godine čak 58 djelatnika MUP-a i 6 službenika zatvorskog sustava dobilo je otkaze jer nisu na vrijeme položili državni stručni ispit.


Školovali su se za policajca o državnom trošku, dobili posao, no potom shvatili da je policijska plaća mizerija, a posao odveć stresan i zahtjevan. Kako bi napustili službu, a da ne moraju državi vratiti novce za školovanje, namjerno su pali tri puta (!) državni ispit i dobili otkaz po sili zakona. Time su izbjegli plaćanje troškova školovanja za policajca. Ovim riječima upućeni objašnjavaju za 24sata nevjerojatan podatak o desecima mladih policajaca koji ni iz trećeg pokušaja nisu položili državni ispit. Među njima, naravno, sigurno ima i onih koji su željeli položiti, no nije išlo…

Lani je, dakle, nakon afere u koju je prema tvrdnjama USKOK-a, bila upletena Josipa Rimac način polaganja državnih stručnih ispita promijenjen. Od 1. studenog 2022. uvedeno je polaganje elektroničkim putem, e-Državni ispit, kako bi, tvrde, sve bilo transparentnije. Novina je i da se u slučaju pada jednog predmeta mora ponavljati cijeli ispit.

Inače, piše N1, državni stručni ispit moraju položiti državni službenici najkasnije u roku od godine dana od početka rada u državnoj službi, ili u roku od šest mjeseci ako idu na radno mjesto više razine.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

 

Izvor: 24sata.hr | Foto: Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close