Vijesti

Pogreške koje radimo u frizerskom salonu

Odlazak kod frizera može biti sjajno ili izuzetno loše iskustvo, ovisno o finalnom rezultatu. Kako biste smanjili šanse za nezadovoljstvo, obratite pažnju na greške koje svi radimo kod frizera


1. Zaboravimo spomenuti prošle tretmane.
Najčešće smo vjerni istom frizerskom salonu pa su naši frizeri upućeni u sve što se događalo s našom kosom. Međutim, ako ipak ne idete u isti salon nego ih mijenjate, obavezno frizera koji je zadužen za vašu frizuru informirajte o svojoj kosi.

To se prije svega odnosi na situacije u kojima ćete bojiti kosu pa prijašnji tretmani mogu imati utjecaja na finalni rezultat. Ako ste npr. bili na trajnom ravnanju kose ili ste stavljali pramenove, to znači da u vašoj kosi još uvijek ima kemikalija koje mogu smetati kod stavljanja nove boje.

2. Nemamo primjer frizure i/ili boje kakvu želimo.
Teško ćete riječima opisati specifičnu frizuru ili boju koju ste poželjeli stoga sa sobom obavezno ponesite fotografiju kako biste frizerima jasnije dočarali što očekujete. Naravno, nemojte zaboraviti da iz salona možda nećete izaći s frizurom 100 posto jednakom onoj na priloženoj fotografiji jer finalni rezultat ipak ovisi o stanju i teksturi vaše kose.

3. Nemamo primjer frizure i/ili boje kakvu NE ŽELIMO.
Baš kao što je važno znati što želite, jednako je važno znati što nikako ne želite. Analiziranjem obje opcije frizeru će biti puno lakše stvoriti ideju o tome kakvu frizuru zapravo priželjkujete.

4. Ne reagiramo kada primijetimo “problem”.
Tjeme vas jako peče, malo boje ušlo vam je u uho, zrak koji izlazi iz sušila nepodnošljivo je vruć… Sve su ovo “problemi” koje većina ipak prešućuje, uglavnom zbog osjećaja neugode koji nas uopće ne bi trebao obuzimati. Nikada ne ignorirajte stvari koje vas smetaju i provjerite kako frizeru možete reći da niste zadovoljni s frizurom.

5. Postavljamo nerealne ciljeve.
Imate ravni tamnosmeđi bob i želite duge zlatne valove po uzoru na Gigi Hadid? Frizeri bi vam u šali mogli reći da oni ipak nisu mađioničari. Naravno, svaka promjena načelno je izvediva, ali za tako velike i opsežne promjene treba puno vremena i tretmana.

Budite pažljivi kod odabira frizure jer neke mogu biti zahtjevnije po pitanju održavanja, pogotovo ako morate mijenjati teksturu svoje kose (npr. iz ravne u kovrčavu i obrnuto). Ako želite novu boju kose, napravite test koji pokazuje je li kosa spremna za tretman bojom.

 

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr | Foto: Pixabay

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close