Lifestyle

Pogledajte veličanstvenu snimku erupcije Etne

Sicilijski vulkan Etna u petak je erumpirao najsnažnije u posljednih 20 godina, a stup dima i plina visok sedam kilometara izdizao se iznad lave, objavio je Talijanski geofizički i vulkanološki institut (INGV).


Erupcije tog vulkana, najvišeg u Europi (3350 metara), relativno su česte, ali ova koja je počela u četvrtak je bila posebno dojmljiva, navodi INGV. Kilometrima daleko je bio vidljiv stup dima.

Najintenzivniju aktivnost ima Etnin krater “Voragine” koji je uz vodopade lave izbacio eruptivni stup magme, pepela i plina visok sedam kilometara koji vjetar nosi prema jugu.

https://youtu.be/iZ2iMlRmas4

Aktivnosti u zračnim lukama u Cataniji, gradu u podnožju vulkana, te u Reggio Calabriji, poremećene su. Neki letovi su preusmjereni, a zračna luka Catanije je u petak bila sredinom dana zatvorena jedan sat kako bi se pista očistila od nakupljenog pepela.


 

Tekst: express.hr

Foto: YouTube schreenshot 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close