Vijesti

Pogledajte kroz prozor u nešto zeleno i bit ćete produktivniji

Novo istraživanje tvrdi kako nam je potrebno samo 40 sekundi da odmorimo um. Ali, to vrijeme trebamo iskoristiti na pravi način. Tvrde da sve što trebamo učiniti je pogledati kroz prozor u nešto zeleno.


Radi se o recentnom istraživanju koje se odnosi na utjecaj zelenih krovova (sličnih onima koji se nalaze na novom sjedištu Facebooka na zaposlenike.

Kako bi testirali učinak zelenog krova u našem vidokrugu, znanstvenici su pokazali ispitanicima istraživanja slike prosječnog betonskog krova i slike na kojima se nalazi biljka.

Kvalitetnija izvedba

Nakon pokazivanja slike kod ispitanika se testirala sposobnost za dovršavanje dosadnog zadatka. Znanstvenici su otkrili kako samo kratak pogled na zelenu površinu ima veliki učinak u našoj produktivnosti.

“Istraživanje pokazalo da gledanje u sliku prirode u vremenu manjem od minute je sve što nam treba kako bismo bolje izveli naš zadatak.”, objasnila je glavna znanstvenica Kate Lee.

Utječe na stres

“Važno je da imamo mikro pauze. To je nešto što većina nas radi kada smo pod stresom. Postoji razlog zašto gledamo kroz prozor i tražimo prirodu, to nam jednostavno pomaže da se koncentriramo na posao i popravlja našu učinkovitost tijekom radnog dana.”, tvrdi Lee.

Ovo je jednostavno otkriće koje se pokazalo korisnim za radnike pod stresom koji traže jednostavan način da se opuste. Za voditelje tvrtki bilo bi korisno kada bi jednostavno osigurali svojim radnicima pogled na prirodu u bilo kojem obliku.


Tekst: telegram.hr

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close