Šumarstvo

Podravka i Hrvatske šume dogovorile suradnju sanacije i obnove šuma

Podravka je s Hrvatskim šumama potpisala sporazum o sanaciji i obnovi šuma, a tom su prigodom i posađene prve sadnice hrasta lužnjaka na lokaciji gospodarska jedinica „Mesarica – Plavo“, izvijestili su u četvrtak iz Podravke.


Sadnji su prisustvovali predsjednici i članovi uprava obje kompanije. Predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić je pritom izjavila: „Zajedničkim projektom s Hrvatskim šumama osigurat ćemo sanaciju i pošumljavanje područja pod njihovim upravljanjem. U skladu s našom Strategijom održivog poslovanja, na ovaj ćemo način doprinijeti čišćem okolišu i doprinijeti bioraznolikosti te predano nastaviti raditi na smanjenju svog ugljičnog otiska, što su nam ciljevi koje smo postavili pred sebe, uzimajući u obzir svoju ulogu značajnog čimbenika hrvatskog gospodarstva. “.

„Naša je dužnost i misija generacijama iza sebe ostaviti kvalitetne i zdrave šume. Šume su naš najbolji saveznik u ublažavanju posljedica klimatskih promjena, a već i od pojedinačnih stabala korist je nemjerljiva – od proizvodnje kisika, skladištenja ugljika, filtriranja prašine i smoga u zraku, kao i vode u tlu, ublažavanja temperaturnih ekstrema – mogli bismo nabrajati beskonačno. I zato smo danas zahvalni Podravki na uključivanju u društveno odgovorne aktivnosti te ćemo uvijek rado prihvaćati ovakve inicijative za pomoć u sanaciji i obnovi šuma, jer, kako poslovica kaže, najbolje vrijeme za posaditi drvo bilo je prije dvadeset godina, a sljedeće najbolje vrijeme je danas“, izjavio je predsjednik Uprave HŠ d.o.o. Nediljko Dujić.

Zajednički projekt pošumljavanja odvijat će se na dvije lokacije: kod Koprivnice (Sokolovac) i kod Delnica (Vrbovsko). Sadnjom 4.000 sadnica hrasta lužnjaka u Sokolovcu i 10.000 obične bukve u Vrbovskom doprinijet će se ostvarivanju jednog od specifičnih ciljeva Strategije, a to je do 2030. godine posaditi 100.000 stabala. Ovim projektom Podravka će osigurati sredstva u iznosu većem od 33.000 eura za njih 14.000.

 


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close