Događanja

Počinje sedmo izdanje manifestacije Noć Kazališta

U sedmom izdanju održati će se u subotu 21. studenoga na 78 lokacija u 42 hrvatska grada, a prvi puta inicijativi se priključila i jedna lokacija hrvatskog Zagorja.


Kulturna manifestacija Noć kazališta, koja okuplja sve zainteresirane kazališne institucije u Hrvatskoj u jedinstvenom godišnjem događanju posvećenom približavanju kazališne kulture što većem broju ljudi, u svojem će se sedmom izdanju održati u subotu 21. studenoga na 78 lokacija u 42 hrvatska grada, a prvi puta inicijativi se priključila i jedna lokacija hrvatskog Zagorja.

Program sedme Noći kazališta predstavljen je u srijedu na konferenciji za novinare u Dječjem kazalištu Dubrava Narodnog sveučilišta Dubrava, koje je i idejni pokretač manifestacije.

Ravnatelj Narodnog sveučilišta Dubrava Željko Šturlić istaknuo je da će ove godine u sklopu Noći kazališta svoja recentna ostvarenja i aktualne repertoare predstaviti 85 institucija koje će prikazati 125 predstava uz 80-ak popratnih programa. No, te brojke nisu konačne jer se program neprekidno nadopunjava, napomenuo je.

‘To znači da je dobro popraćen i da uza sve probleme s kojima se kazališna branša suočava, ipak odolijevamo udarcima. Bit će to jedan pravi kazališni praznik, prava ‘fešta od kazališta”, poručio je Šturlić.

Voditeljica ureda Noći kazališta Nada Kruljac istaknula je da se manifestacija ove godine održava pod sloganom “Bit(n)i ili nebit(n)i”, kako bi se usmjerila dodatna pozornost na bitnost kazališta, kao poruka institu.

Više čitajte na punkufer.dnevnik.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close