Događanja

Počinje najveći festival na otvorenom na svijetu

Festival u Glastonburyju, jedan od najvažnijih na planetu, počinje u srijedu sa zvijezdama poput skupine Florence and the Machine, Kanyeja Westa i grupe Who.


Kao znak velike popularnosti događaja, u samo 26 minuta prodano je 150.000 ulaznica, po 315 eura svaka, u listopadu prije nego su kupci uopće znali program festivala koji se odvija od 1970. na zemlji farme Worthy u Somersetu, na jugozapadu Engleske.

Ukupno bi “Glasto”, nasljednik Woodstocka i jedan od najvećih festivala na otvorenom na svijetu, trebao okupiti od srijede do nedjelje više od 175.000 posjetitelja za stotine koncerata i umjetničkih nastupa na oko 100 različitih pozornica.

U pet dana očekuje se Mary J. Blige, Motörhead, Pharrell Williams, George Ezra, The Waterboys, Texas, Ben Howard, Lionel Ritchie, The Who, Patti Smith, Hozier, Chemical Brothers, Tricky, Ryan Adams ili pak FFS (Franz Ferdinand & Sparks).

Godine 2008. ovaj tradicionalno hippie-rock festival napravio je mini-revoluciju pozvavši američkog repera Jay Z-ja kao prvu zvijezdu hip hopa koja je pjevala na Glastou kao jedna od glavnih zvijezda.

Ove godine otvaranje se nastavlja dolaskom Kanyeja Westa koji će svirati na glavnoj pozornici u subotu navečer. Peticija koju je do danas potpisalo 134.000 osoba na internetu, poziva na uklanjanje repera s programa.

Festival u Glastonburyju osnovan je neposredno nakon smrti Jimmyja Hendrixa 1970., a prvo izdanje je okupilo 1500 osoba po cijeni ulaznice od jedne funte.


Tekst: index.hr

Foto: Wikimedia Commons.

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close