Događanja

Počeo je prvi krug glasovanja za glazbenu nagradu Porin

Više od 1200 glasača glazbene nagrade Porin do 30. siječnja bira najbolje od prijavljenih skladbi i albuma u 31 kategoriji. U svakoj će izabrati po tri nominirana.

Više od 1200 glasača glazbene nagrade Porin do 30. siječnja bira najbolje od prijavljenih skladbi i albuma u 31 kategoriji. Djelatnici iz svih područja hrvatske glazbene industrije u svakoj će kategoriji izabrati po tri nominirane skladbe ili albuma. U odnosu na prethodne godine novost je da će na listu nominiranih za najprestižnije dvije kategorije, “Album godine” i “Pjesma godine”, biti izabrano njih pet.

Sasvim je sigurno da će najveća konkurencija biti u kategoriji “Pjesma godine”. U njoj se za prestižnu glazbenu nagradu, statuu Porina, natječe čak 166 skladbi. Više od stotinu ih je prijavljeno u kategorijama “Najbolja produkcija” i “Najbolji video broj”.

Nagrada Porin ove godine prolazi kroz brojne promjene. Osim smanjenja broja i spajanja nekih kategorija, otvaranja samog događaja dodjele nagrada publici i drugih osvježenja, jedna od najznačajnijih promjena je što su, uz diskografe, svoje skladbe i albume za nagradu mogli prijaviti i nezavisni autori, glazbenici, izdavači, producenti ili novinari. Tako od ove godine glasači Porina mogu nominirati i glazbenike koji nemaju službeno diskografsko izdanje već svoju glazbu predstavljaju samo na internetskim servisima kao YouTube, SoundCloud ili Bandcamp.

– Upravo iz tog razloga od ove godine Porin nosi naziv glazbena, a ne diskografska nagrada. Ona sada predstavlja cjelokupnu glazbenu zajednicu što znači i diskografe, nezavisne izdavače, autore, izvođače, producente i sve one koji ju stvaraju, vole i žive od glazbe. Upravni odbor Porina, svjestan kontinuirane evolucije svjetske glazbene industrije, donio je odluku o promjenama koje bi dugoročno trebale pomoći da naša najvažnija glazbena nagrada, ali i domaća glazba kao takva, u budućnosti budu bolji i relevantniji – kaže Ante Magzan, izvršni direktor Porina.

Tekst: 24 sata

 

Povezane objave

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close