PosaoTehnologija

Počele radionice za djecu u sklopu projekta „Teslina STEM priča“

Nikola Tesla Experience Center Karlovac krenuo je s provedbom projekta „Teslina STEM priča“ kojem je cilj približiti robotiku, programiranje i 3D modeliranje djeci i mladima radeći na suvremenoj opremi. U tijeku su dvije radionice – „Svijet 3D printera“ i „Svijet 3D olovke“ koje vodi studentica Marija Škrtić.


“Zadovoljna sam odazivom i brzinom učenja polaznika. Savladali su osnovne dijelove 3D printera i kako pripremiti gotov model za 3D printanje, a sad uče osnove 3D modeliranja. Meni, kao mentoru, ove radionice puno znače jer do sada nisam radila s ovom dobnom skupinom”, kaže Marija.

Poanta projekta je, osim zainteresirati djecu i mlade za STEM putem besplatnih radionica, da mladi uče mlade. Zato je projektni tim sastavljen od studenata, svaki sa svojim specifičnim kompetencijama, pridonose njegovoj provedbi.

Iduće radionice na rasporedu:

„Pčelice i bube“ – 2. ožujka 2024. – Namijenjena djeci od 6 do 10 godina starosti te je prvi korak ulaska u svijet elektrotehnike i lemljenja. Djeca kroz radionicu, uz podršku mentora, uče lemiti s ciljem da roboti zasvijetle.

„Elektro svijet vol. 1“ – 16. ožujka 2024. – Namijenjena je djeci od 10 do 14 godina starosti te je korak više u razumijevanju procesa lemljenja i elektrotehnike. Djeca kroz radionicu, uz podršku mentora, uče lemiti. Zalemljenu pločicu polaznici će moći ponijeti kući.

Sredinom ožujka objavit će se radionice za travanj i svibanj. Radionice će biti u maloj dvorani na 2. katu Nikola Tesla Experience centra Karlovac, Rakovac 6. Broj sudionika na radionicama je ograničen te je potrebna prethodna prijava na e-mail [email protected].

„Teslina STEM priča“ financiran je sredstvima Europske unije (program Europske snage solidarnosti) u iznosu od 8.028,00 EUR, a nositelj mu je Nikola Tesla Experience Center.

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close