Scena

Počele prijave za glazbenu nagradu Porin

Otvaranjem prijava za nominacije i službeno je započelo 23. izdanje glazbene nagrade Porin. Prijava izdanja za ukupno 35 kategorija nadolazećeg Porina trajat će do 8. prosinca, a mogu se prijaviti svi radovi objavljeni u prvih 11 mjeseci ove godine. Izdanja objavljena tijekom prosinca moći će se prijaviti sve do 8. siječnja 2016.


Prijaviti se mogu i digitalna izdanja

Za Porin se mogu prijavljivati i izdanja koja su objavljena digitalno, pod uvjetom da je snimka u legalnoj distribuciji te da zadovoljava minimalne profesionalne produkcijske standarde.

O velikom broju kategorija za nadolazeći Porin odlučivat će komisije sastavljene od priznatih stručnjaka u svom području glazbenog djelovanja, a jedna od novosti je i otvaranje nove kategorije koja je nazvana pop folklorna glazba. Kako su objasnili na svojim službenim stranicama, Porin je obvezan čuvati kategorije izvorne narodne glazbe, ali jednako tako registriraju činjenicu da se na sceni razvija i živi suvremena inačica klapske i tamburaške glazbe. Uvođenjem ove kategorije toj glazbi se otvara prostor i na dodjeli Porina.


Tekst: telegram.hr
Foto: mtv.com.hr

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close