Turizam

PLITVIČKE DOLINE Vatreni show stiže kod Baraćevih špilja na Noć šišmiša!

Late Night Cave Tour događanje je koje u subotu organizira Javna ustanova Baraćeve špilje nedaleko Rakovice. Na taj način obilježiti će se Noć šišmiša koji je usvojila organizacija UNEP/EUROBATS, a u Hrvatskoj se obilježava već dvadeset godina zaredom. Što su Baraćeve špilje pripremile? Pripremili su show koji je ispreleten edukacijom i zabavom za sve generacije.

Artistika – umjetnička družina koja se igra vatrom


U subotu će u Baraćeve špilje doći čarobna tvornica ideja i rekvizita. Riječ je o umjetničkoj družini Artistika koja je poznata po brojnim nastupima diljem Lijepe naše. Cirkuska umjetnost, dječje lutkarstvo, žongliranje, pantomima i ples podržani su njihovim posebnim kostimima iz vlastite krojačnice.

Iz Artistike obećavaju da će osigurati vesele trenutke, nasmiješena lica i dugo sjećanje na Noć šišmiša, a u skladu s mjestom održavanja showa organizatori iz Baraćevih špilja obećavaju noćnu i “vatrenu” zabavu.

Rakovica - HTZ v.2

Što se još sprema?

Posebno atraktivni biti će i noćni obilasci špilje koji su u subotu, 27. kolovoza najavljeni u vremenu između 19 i 22.30 sati. Osim toga, predstaviti će se i dvije video prezentacije; Špilje i šišmiši, Naši mali noćni susjedi. Prezentacije će pokazati što šišmiši jedu, koliko spavaju, piju li zaista krv i druge brojne zanimljivosti.

Radionice za djecu najavljene su dvije; Špilja za spas šišmiša, Svi me vole jer sam šišmiš. A u vremenu između 18 i 21 sat kod Baraćevih špilja moći se naučiti i kako izrađivati origami maske, i obojiti lice. U edukativni dio programa ulaze i kvizovi; Koji si ti šišmiš, Špilje i šišmiši. Sve radionice i video prezentacije provoditi će edukatori iz Speleološkog društva Karlovac.

Za one ozbiljnije, Baraćeve špilje pripremile su; izložbu “Baraćeve špilje u Ledenom dobu” kroz koju će voditi pronalazač nalaza dr. Kazimir Miculinić, speleopenjanje i isprobavanje speleoloških tehnika uz podršku Speleloškog društva Veles iz Rakovice, astropark za romantičare uz promatranje neba iznad špilje!

Baraćeve špilje i Turistička zajednica Općine Rakovica pozivaju sve zainteresirane građane, iznajmljivače i njihove goste, na Late Night Cave Tour! Više informacija saznajte na web stranicama ili Facebooku Plitvičke doline – Rakovica i Baraćeve špilje – Barac caves.

 

Izvor / Foto: Sponzorirano

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close