Turizam

Plitvičke doline predstavljaju destinaciju na Sajmu kontinentalnog turizma

Ove subote, 23. rujna, u Karlovačkoj županiji održati će se prvi Sajam kontinentalnog turizma i prateće industrije u Hrvatskoj. Turističke brojke Karlovačke županije, unutar koje s najvećim brojem noćenja sudjeluje Općina Rakovica s preko 270 000 noćenja ove godine, obećavaju i pokazuju da kontinent može napredovati u turizmu.

Turistička zajednica općine Rakovice već nekoliko godina razvija brend Plitvičke doline, unutar kojih se nalaze i Tri rute; špilje, vode i šume. Tri rute koje će se predstaviti na Sajmu kontinentalnog turizma pokrivaju sve značajnije lokacije na destinaciji poput kule Starog Grada Drežnika, Baraćevih špilja i mlinice na Korani.

Stari Grad Drežnik nalazi se tek nekoliko kilometara od Grabovca kod Rakovice, kula je to obnovljena sredstvima Općine Rakovica i Ministarstva kulture, a svjedoči dugoj povijesti i pograničnom području te brojnim bitkama u srednjem vijeku.

Rakovica - HTZ v.2

Baraćeve špilje su lokalitet značajnog krajobraza u Rakovici koji svake godine ima sve veći broj posjetitelja, a posljednje najave o gradnji posjetiteljskog centra idu u prilog ozbiljnom razvoju turističke destinacije u skladu s prirodnim mogućnostima.

U Karlovcu će se Turistička zajednica općine Rakovica s destinacijom predstaviti na karlovačkoj Zvijezdi, Trgu bana Josipa Jelačića 1 ove subote. Sajam kontinentalnog turizma i prateće industrije, kao i prva Smotra vivodinskih vinara, nastavljaju se i u nedjelju.

Otvorenje sajma je u 11.00 sati a organiziran je i koncert Slavonskih lola. Posjetite Sajam i upoznajte Plitvičke doline!

 

Izvor: Sponzorirano

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close