Turizam

PLITVICE VALLEYS BIKE WEEKEND U svibnju ne propustite prvu biciklijadu u Plitvičkim dolinama!

Plitvičke doline kao destinacija Turističke zajednice Općine Rakovica obuhvaćaju čak osam uređenih i označenih biciklističkih staza koje umrežavaju cijelo područje destinacije i uključuju nekoliko znamenitosti. Vozeći se biciklom kroz Plitvičke doline proći ćete kroz guste mirisne šume, pitoreskne brežuljke, sela očuvane ljepote, jedinstvene vidikovce…


Turistička zajednica Općine Rakovica poziva sve ljubitelje brdskog biciklizma da drugog vikenda u mjesecu svibnju posjete Plitvice Valleys Bike Weekend. Radi se o trodnevnoj biciklističkoj manifestaciji koju ove godine prvi put organizira Turistička zajednica Općine Rakovica u suradnji s Biciklističkim klubom “Crna kraljica” Plitvice te u suorganizaciji s Javnom ustanovom Baraćeve špilje i Plitvice bike & bed.

U Grabovcu, na prostoru Plitvice Art Farm, bit će smješten Bike Village gdje bicikliste očekuje bogati program koji nudi za svakoga ponešto. Osim Bike Expo sajma na kojemu će posjetitelji moći testirati posljednje modele bicikala, organizatori najavljuju bogatu gastronomsku ponudu domaćih specijaliteta, zabavu na otvorenom uz DJ-a te različite aktivnosti za najmlađe.

Kao vrhunac manifestacije održat će se tri atraktivne biciklijade koje su namijenjene ljubiteljima brdskog biciklizma različitih profila, od onih koji uživaju u rekreativnoj vožnji pa sve do avanturističkih natjecatelja:

1. dan – Potraga za najljepšim zalaskom sunca

Prvi dan manifestacije rezerviran je za opuštajuću “sunset seeker” noćnu vožnju električnim biciklima u dužini 20 kilometara. Nakon uživanja u najljepšem zalasku sunca iznad Plitvičkih dolina bicikliste očekuje vožnja pod zvjezdanim nebom kao idealna priliku za iskušavanje performansi vrhunskih električnih brdskih bicikala.

2. dan – Obiteljska biciklijada povezuje zanimljive lokacije Plitvičkih dolina

U subotu na rasporedu je obiteljska brdska biciklijada Barać caves bike tour. Staza duljine 30 km i sa 350 m visinske razlike uključuje vožnju po makadamu i asfaltu kroz slikovita prirodna i kulturna obilježja Plitvičkih dolina – od pitoresknih sela, preko Baraćevih špilja gdje će se održati pećinski piknik, sve do srednjevjekovne kule Drežnik Grad, koja bdije nad raskošnim kanjonom rijeke Korane, nedaleko skrivene životinjske oaze, Doline jelena.

3. dan – Osvojite vrijedne nagrade na rekreativnoj utrci

Nedjeljna utrka rezervirana je za avanturističke natjecatelje koji su u potrazi za novim, još uzbudljivijim off-road stazama. Organizatori najavljuju izvanredni spust kroz traktorske brazde i spektakularne horizonte, a najbrži natjecatelji biti će nagrađeni vrijednom opremom glavnog sponzora, biciklističkog giganta Gianta.

Kako se prijaviti?

Prijave se vrše putem sljedećeg LINKA, a rok za prijave je 7. svibnja 2019. Kotizacija za biciklijadu iznosi 70 kuna i uključuje majicu, ručak, ulaznicu u Baraćeve spilje, piknik, medicinsko i pomoćno osoblje na stazi te troškove organizacije. Startnina za rekreativnu utrku iznosi 50 kuna, a uključuje mjerenje vremena, sudačke troškove, medicinsko i pomoćno osoblje na stazi, startni broj, mjerni chip, ručak i majicu. Prijave na dan biciklijade ili utrke iznose 90 kuna odnosno 70 kuna, dok je paket za oba dana 100 kuna. Djeca mlađa od 12 godina u pratnji roditelja ne plaćaju kotizaciju.

Drugi vikend sunčanog svibnja rezervirajte za obilazak slikovitih Plitvičkih dolina – na dva kotača! Aktivno se odmorite uz vrtnju pedala na svježem brdskom zraku, zabavu na otvorenom uz DJ-a i veselo društvo istomišljenika. Kući ćete se sigurno vratiti u boljoj formi, glave pune impresija, a možda i s novim biciklom! Vidimo se!, poručuju organizatori.

Detaljnije informacije pronađite na web stranici Turističke zajednice općine Rakovica plitvickedoline.hr, te na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.

 

Izvor: Sponzorirano | Foto: Turistička zajednica Općine Rakovica

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close