Politika

Pjevač Begina ozbiljno krenuo u političku borbu za Sabor: “Samo poduzetnici mogu pokrenuti Hrvatsku!”

MARIO BUDIŠĆAK

Pjevač popularnog benda Begini Mario Budišćak (36) iznenadio je preko noći mnoge svoje obožavatelje objavivši kako ulazi u nacionalnu politiku. I to odmah vrlo ozbiljno.


Jedan je od prvaka nove koalicije Fokus-Pametno-Stranka s imenom i prezimenom. Bit će visoko na njihovoj listi u 7. izbornoj jedinici koja obuhvaća jugozapadni dio Zagreba, kontinentalnu Hrvatsku i dio Primorja. Politiku je dosad pratio vrlo strastveno, to ga ja zanimalo, no rasprave o politici vodio je u uskom krugu svojih prijatelja. Sve do sada.
Kad sam kolegama iz benda najavio da se želim aktivno baviti politikom, nisu se iznenadili. Dapače, znali su da me to jako zanima i odmah su me podržali. Prijatelji smo i znam da na njih mogu računati. Bez obzira na sve što se iz ovoga izrodi, naši fanovi mogu biti mirni. Ako uđem u Sabor i dalje ću nastupati na koncertima kao glazbenik jer to jest moj hobi od malih nogu. Dobar primjer toga je naš glazbeni velikan Vice Vukov kome politika nije onemogućila glazbenu karijeru. Naprotiv, bio je svjetli primjer da i mi glazbenici možemo dobro zastupati svoj narod”, kaže Budišćak.
Po struci ekonomist, od malih nogu uz obitelj je u privatnom biznisu. Kad mu je prije 9 godina preminuo otac, Mario je preuzao obiteljski biznis. Danas zapošljava 21 radnika i jako dobro zna s kakvim se sve problemima susreću mali poduzetnici. Upravo je to bio povod za njegov aktivan ulazak u politiku.
 “Jako me ljuti što se u našoj zemlji, o čemu god pričali, ne možemo maknuti od 1941. ili 1945. godine. Dokad će to trajati? Takve ideološke rasprave samo truju ovo naše društvo, dijele nas i koče u napretku. Doista me ne zanimaju ni ustaše ni partizani. Takve teme guraju i forsiraju samo oni koji žive od nacionalnih podjela, frustracija i nemaju pametniji program kojim bi nešto napravili u našoj političkoj žabokrečini. Većini mladih upravo se zbog toga politika gadi, a nije rješenje pobjeći od toga nego svojim primjerom pokazati da se stvari doista mogu promijeniti. Jedina godina o kojoj ja želim razgovarati je 2041. ili 2045.”, kaže ovaj popularni glazbenik.
Mnoge njegove pratitelje na društvenim mrežama kao i obožavatelje njegovom benda iznenadio je ulazak u aktivnu politiku, tim više što se Mario dosad ustručavao bilo što javno komentirati ili nastupati oko političkih procesa u našoj zemlji.
“U kontaktu sam s raznim ljudima i primijetio sam kako mali ljudi ipak mogu napraviti velike korake. Vidimo to na primjeru gradonačelnika Svete Nedjelje Darija Zurovca koji je u samo tri godine uspio od svoje sredine napraviti najpoželjniju poduzetničku zonu i prosperitetnu sredinu za život u Hrvatskoj. Dario i njegovi suradnici koji s njim rade mojih su godina, ulažu jako puno svoje energije jer iskreno vjeruju u to što rade, ostvaruju rezultate, a dobivaju i sve veću podršku građana diljem Hrvatske.  Samo poduzetnici mogu pokrenuti Hrvatsku. Zato sebe jedino i vidim u ekipi s takvim ljudima; da mijenjamo i moderniziramo zemlju. Vremena više nemamo. 
Ciljevi za koje ću se ja zalagati su slijedeći:
Ukidanje 90% parafiskalnih nameta.
Smanjenje poreza na dohodak s 24 i 36% na fiksnih 10%.
Fiksna stopa poreza na dobit od 10 posto, smanjenje sa sadašnjih 18 tj. 12%.
Smanjivanje i još veća kontrola državnih subvencija. Na primjeru poljoprivrede vidimo kriminal koji cvjeta. Nikad nismo više ulagali u poljoprivredu, a imali manje poljoprivredne proizvodnje. 
Donijeti nacionalni zakon kojim se ukida porez na potrošnju. To je neviđena glupost koja guši poduzetnike.
Preustroj lokalnih samoupravnih jedinica na maksimalno 100 kako bi bile samoodržive i logične. 
To su preduvjeti da svima osiguramo ravnomjerne mogućnosti napretka. Ukoliko će svi sposobni i stručni promatrati politiku kao da im to ne treba u životu, dotad ćemo na vlasti imati većinom nesposobne i uhljebljene, a korupcija će cvjetati. Na vlastitom primjeru želim pokazati kako i jedan čovjek, svojim stavovima i djelovanjem, bez čudnih repova za sobom, može puno toga napraviti”, istaknuo je popularni pjevač i novopečeni političar.

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close