DogađanjaVijesti

PJESMA O NASILJU NAD ŽENAMA Lički reper Dreyfuss predstavio spot za “Da l` znaš”

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama danas je u prostorijama KIC-a u Korenici održana parlaonica u sklopu preventivnog projekta Ministarstva unutarnjih poslova “Lily – spriječimo nasilje prema ženama” u organizaciji Policijske uprave ličko-senjske i partnera Županije ličko-senjske, Općine Plitvička Jezera i Turističke zajednice Općine Plitvička Jezera.


U afirmacijskoj i negacijskoj skupini koju su sačinjavali korenički srednjoskolci žustro se raspravljalo o uvriježenim mitovima o nasilju u partnerskim odnosima. Korištenjem činjenica članovi negacijske ekipe kojima su suci poklonili povjerenje, vješto su osporili brojne mitove u koje vjeruju i počinitelji i žrtve nasilja. Parlaonica je zaključena s porukom da svatko od nas treba osvijestiti svoja vjerovanja u mitove i činjenicu da netko čini nasilje. Kako bi zaustavili nasilje moramo zatražiti pomoć – kako za sebe, tako i za sve one za koje znamo da su žrtve nasilja u partnerskim odnosima.

Preventivni projekta MUP-a “Lily” usmjeren je na sprečavanje svih oblika nasilja nad ženama, a dobio je ime po Ljiljanji Hvalec koja je ubijena na Općinskom sudu u Zagrebu, 22. rujna 1999. Uz nju su tada smrtno stradale odvjetnica Hajra Prohić i bivša supruga počinitelja Gordana Oraškić, a teško je ranjena zapisničarka Stanka Cvetković. U spomen na smrtno stradale žene Hrvatski sabor je 2004. godine proglasio 22. rujna “Nacionalnim danom borbe protiv nasilja nad ženama”.

Pjesma o nasilju nad ženama

U sklopu projekta “Lily” lički reper Dreyfuss i Dijana Magdić danas su premijerno predstavili spot za autorsku pjesmu “Da l` znaš?” koja je nastala na inicijativu Sandre Tošić i Ane Ugarković povodom obilježavanja “Dana borbe protiv nasilja nad ženama”. Pjesma koju su Dreyfuss i Dijana prvi put izveli na predstavljanju projekta “Lily” na Trgu Stjepana Radića u Gospiću, danas je dobila i video izdanje. Spot je snimljen na području Općine Plitvička jezera, koja je i pokrovitelj spota.

Za instrumentalni i aranžerski dio pjesme zaslužan je DeNo iz EightThreeNine productions, dok je za kvalitetu zvuka odnosno cjelokupnu produkciju zaslužan Krunoslav Licitar Macola iz Red Records studija. A Velimir Crljić poznatiji i kao Dr. Oga iz Bog & Batina, koji je radio spot i za pjemsu “Rolam ovaj rap” s Targetom, zaslužan je za vizualnu produkciju odnosno za video spot.

Svi likovi u spotu su izmišljeni, ali se svatko može prepoznati. 112… Zovi ako zatreba!, stoji u opisu spota.

Lički reper Nikica Krizmanić, poznatiji pod nadimkom Dreyfuss, se bavi rap glazbom već gotovo 20 godina, a njegov prvi spot “Za Plitvice Rap” pokazao je svu svoju ljubav i poštovanje prema rodnom zavičaju i prirodi.Prošle godine, ostvario je suradnju s legendarnim reperom Targetom iz grupe Tram 11 pod nazivom “Rolam ovaj rap”, što je bilo ostvarenje njegovog sna iz djetinjstva.

Pogledajte video!

 

Foto: screenshot

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close