Film i TVScena

“Piknik” je najbolji europski kratkometražni film

Kratki igrani film Piknik redatelja Jure Pavlovića osvojio je Europsku filmsku nagradu za najbolji kratkometražni film.


“Film je imao dugačko i katkad bolno putovanje, ali podržavalo nas je mnogo divnih ljudi, pa želim zahvaliti svima koji su nam pomogli, te cijeloj ekipi filma”, kazao je Pavlović primajući nagradu na ceremoniji dodjela u Berlinu.

Piknik je priča o 15-godišnjem Emiru, koji u društvu nadzornika socijalne službe odlazi u posjet ocu na izdržavanju zatvorske kazne u poluotvorenom odjelu kaznionice na Igmanu. Zbog prometne gužve na sarajevskim cestama oni kasne, pa posjet traje kraće od planiranog.

Film uskoro u hrvatskim kinima

Režiju filma potpisuje Jure Pavlović, koji zajedno s Džejnom Avdić potpisuje i scenarij filma, za kameru je bio zadužen Almir Fakić, za montažu Dragan Von Petrovic, uloge nose Emir Mušić, Aleksandar Seksan i Senad Alihodžić, a producenti su Luka Venturin i Jure Pavlović iz Sekvence. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Zagreba i SEE Cinema Network.

Piknik je premijerno prikazan na 65. Berlinaleu u programu Generation 14plus, a na Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma u Drami osvojio je nominaciju za 28. Europsku filmsku nagradu u kategoriji za najbolji kratkometražni film. Nedavno je uvršten i u službeni program Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Clermont–Ferrandu, najvećeg svjetskog festivala posvećenog kratkometražnom filmu.

Hrvatska publika može ga pogledati na trećem Maratonu kratkometražnih filmova koji će se održati u 23 kinodvorane u 19 hrvatskih gradova od 18. do 21. prosinca.


 

Tekst i foto: telegram.hr

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close