ZdravljeIzdvojeno

Perušić: Osam osoba novčano kažnjeno zbog nenošenja zaštitnih maski

U Ličko-senjskoj županiji je unatrag jednog dana umrla jedna osoba zaražena koronavirusom, potvrđen je 31 novi slučaj zaraze, a u Perušiću je osam osoba novčano kažnjeno zbog nenošenja zaštitnih maskica, izvijestio je u utorak županijski Stožer Civilne zaštite.


Na Covid odjelu OB Gospić liječi se 38 osoba, a umrla je pacijentica iz Otočca stara 78 godina.

Od testiranih 80 uzoraka covid je potvrđen kod 31 osobe od kojih je 11 iz Gospića, osam iz Otočca, po pet iz Senja i Korenice, te dvije iz Novalje.

U tijeku je epidemiološka obrada njihovih kontakata.

Zajedno s novooboljelima sada je 238 aktivnih slučajeva, a 480 osoba je u samoizolaciji.

Na području PU ličko-senjske utvrđen je jedan prekršaj iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti koji se odnosi na prekoračenje radnog vremena ugostiteljskog objekta o čemu je obaviješten državni inspektorat.

Utvrđeno je i osam prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti zbog nenošenja ili nepravilnog nošenje maski.

Policija je asistirala pri inspekcijskom nadzoru tijekom kojeg je utvrđeno kako je osam osoba bilo u zatvorenom djelu jednog ugostiteljskog objekta u Perušiću, a nitko od njih nije imao masku. Kažnjeni su s po 500 kuna za maske, a na Državni inspektorat je otišla i obavijest o događaju.

Kako je Hini rekla glasnogovornica Policijske uprave Maja Brozičević, to znači da je moguć daljnji prekršajni postupak.

Od covida-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je do sada oboljelo 3 823 osoba od kojih je 118 umrlo, a 3 467 je izliječeno.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close