VijestiTurizam

Perušić: Ministar Dobrović otvorio znanstveno-stručni skup “Georaznolikost, geobaština i geoturizam u krškim područjima “

Ovog vikenda, 18. i 19.veljače 2017. godine, Pećinski park Grabovača je domaćin velikog Međunarodnog znanstveno-stručnog skupa “Georaznolikost, geobaština i geoturizam u krškim područjima “.


Na skupu se okupilo oko 150 sudionika iz redova stručnjaka u sektoru zaštite prirode, turističkih djelatnika i speleologa iz pedesetak ustanova i organizacija iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Skup je posvećen problematici georazolikosti, geobaštine i geoturizma.

“Stanje bioraznolikosti se u zadnjih pedesetak godina pogoršalo više nego ikad u povijesti čovječanstva. Hrvatska je donekle bila pošteđena od ovih trendova i nacionalni prirodni resursi nisu dosegnuli toliku razinu ugroze kao u nekim drugim državama Europske unije, no u zaštiti prirode moramo biti aktivni. Atraktivnost naše prirode koja svake godine privlači sve veći broj turista u naša zaštićena područja logičan je potencijal za dodatne prihode. No, ne smijemo upasti u zamku da se zaštićenim područjima upravlja kao “turističkim'”destinacijama” – istaknuo je ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović u pozdravnom govoru na današnjem otvorenju  Međunarodnog znanstveno-stručnog skupa o georaznolikosti, geobaštini i geoturizmu u krškim područjima u Pećinskom parku Grabovača u Perušiću.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close