Događanja

Paolo Nutini i Kate Tempest stižu na INmusic festival

Nova imena 10. INmusica su škotski glazbenik Paolo Nutini i engleska pjesnikinja i reperica Kate Tempest.

Paolo Nutini rođen je u Italiji, sa sedamnaest se preselio u London gdje je nastupao po raznim klubovima, između ostalog i kao predgrupa The Rolling Stonesima i Amy Winehouse. Samo par tjedana nakon osamnaestog rođendana, potpisao je diskografski ugovor s Atlantic Records i već 2006. objavio prvi album “These Streets” s hit singlom “Last Request”.

Njegov najnoviji album “Caustic Love” – koji se odlikuje po retro-soul zvuku, uz utjecaje Motowna i Staxa – dokazuje da je puno više od hitoidnog pop izvođača.

Kate Tempest stihove je počela pisati sa 16 godina, a deset godina kasnije cijenjeni je izvođač, pisac kazališnih komada te nagrađivana pjesnikinja s dva objavljena djela. Zajedno sa svojim bendom Sound of Rum snimila je album “Balance”, nastupala na velikim europskim festivalima te na turneji pratila izvođače kao što su Femi Kuti, Saul Williams i John Cooper Clarke. Tijekom karijere surađivala je sa Sinead O’Connor, Bastille, the King Blues i Damienom Dempseyem. Prošle godine objavila je album “Everybody Down”.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close