Vijesti

Pao je snijeg: Gorski kotar prohodan, zabranjen promet kamionima i tegljačima bez zimske opreme u Lici

Hrvatsku je zahvatilo zahladnjenje praćeno snijegom.


Padao je u Lici i Gorskom kotaru, na istoku Hrvatske, u nizinama te u središnjoj Hrvatskoj. Na Jadranu puše jaka bura zbog čega je DHMZ izdao crveno upozorenje za Velebitski kanal, a narančasto za Istru i Kvarner. Na snazi su brojna ograničenja na cestama i u pomorskom prometu.

“Ide vrijeme prema Božiću i mora biti ovako”, “Dvanaesti mjesec je i to je vrijeme za snijeg – nas to nije iznenadilo”, neke su od reakcija Gorana.

Vjetar i snijeg stvaraju probleme u prometu. Kolnici su mjestimice mokri i skliski, a na cestama u unutrašnjosti ponegdje ima razmočenog snijega. Zbog niskih temperatura moguća je poledica na vlažnim dijelovima kolnika, posebice na mostovima i nadvožnjacima. HAK stoga poziva vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te za vozila bez odgovarajuće zimske opreme u Gorskom kotaru i Lici – na području Delnica, Čabra, Vrbovskog i Gornjeg Jelenja te Korenice.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

 

Izvor: vijesti.hrt.hr | Foto: Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close