Zdravlje

Ovi dijelovi tijela jedinstveni su poput otiska prsta

Ako ste mislili da jedino otisak prsta ‘skriva’ tajnu vašeg identiteta, prevarili ste se. Provjerite koji su još dijelovi tijela unikatni i jedinstveni samo vama.


1. Šarenica. DNA određuje boju i strukturu šarenice, ali uzorci na njoj nastaju nasumično tijekom fetalnog razvoja i jedinstveni su.

2. Stopalo. Otisak stopala kod fetusa se razvija u isto vrijeme kada i otisak prsta i jedinstven je. Prilikom policijskih istraga može biti jednako koristan kao i otisak prsta.

3. Rub uha. Prijeđite prstom po rubu ušne resice kako biste osjetili sve udubine i ‘grebene’. Vi ste jedina osoba na svijetu u takvim oblikom ušne resice. Stručnjaci smatraju kako je uho fantastičan identifikator razvijaju poseban skener kojim će se, uz pomoć ‘otiska’ uha, otključavati mobiteli.

4. Usne. Studija objavljena u ‘Journal of Forensic Dental Sciences’ pokazala je da uzorak uzvišenja i udubljena na usnama unikatan baš poput otiska prsta.

5. Jezik. Ima unikatan oblik i teksturu, a način na koji su male točkice ili udubine raspoređene po jeziku jedinstven je samo vama. Uzorci na jeziku rijetko se mijenjaju tijekom vremena s obzirom da je jezik zaštićen unutar usne šupljine, za razliku od prstiju koji s vremenom mogu postati izbrazdani.

Pročitajte više na zadovoljna.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close