Ovi dijelovi tijela jedinstveni su poput otiska prsta

Tena Brnad

Ako ste mislili da jedino otisak prsta ‘skriva’ tajnu vašeg identiteta, prevarili ste se. Provjerite koji su još dijelovi tijela unikatni i jedinstveni samo vama.


1. Šarenica. DNA određuje boju i strukturu šarenice, ali uzorci na njoj nastaju nasumično tijekom fetalnog razvoja i jedinstveni su.

2. Stopalo. Otisak stopala kod fetusa se razvija u isto vrijeme kada i otisak prsta i jedinstven je. Prilikom policijskih istraga može biti jednako koristan kao i otisak prsta.

3. Rub uha. Prijeđite prstom po rubu ušne resice kako biste osjetili sve udubine i ‘grebene’. Vi ste jedina osoba na svijetu u takvim oblikom ušne resice. Stručnjaci smatraju kako je uho fantastičan identifikator razvijaju poseban skener kojim će se, uz pomoć ‘otiska’ uha, otključavati mobiteli.

4. Usne. Studija objavljena u ‘Journal of Forensic Dental Sciences’ pokazala je da uzorak uzvišenja i udubljena na usnama unikatan baš poput otiska prsta.

5. Jezik. Ima unikatan oblik i teksturu, a način na koji su male točkice ili udubine raspoređene po jeziku jedinstven je samo vama. Uzorci na jeziku rijetko se mijenjaju tijekom vremena s obzirom da je jezik zaštićen unutar usne šupljine, za razliku od prstiju koji s vremenom mogu postati izbrazdani.

Pročitajte više na zadovoljna.dnevnik.hr

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u