Vijesti

Ove stvari bismo trebali reći roditeljima kad odemo na fakultet

Ako se odselite od kuće i odete na faks, bez obzira na to jeste li se odselili 20 minuta ili 8 sati od roditelja, vaš će se odnos promijeniti. Vaši roditelji o vašem će životu znati samo ono što s njima odlučite podijeliti. Studentica Sveučilišta Kansas Anissa Fritz za portal FlockU.com sastavila je popis stvari koje biste trebali, i koje ne biste trebali podijeliti s roditeljima kada odete na faks.


Nemojte im reći ništa što se dogodilo iza ponoći.

Možete im reći da ste otišli van s prijateljima ili da ste učili do kasno, ali im nemojte ispričati da ste imali ‘one night stand’ ni da ste jedva došli kući bez cipela. Nemojte im ispričati da ste do 3 ujutro gledali psiće na YouTubeu dok ste trebali učiti za ispit sutra u osam. To će samo potaći dodatna pitanja. Sačuvajte svoje loše noćne odluke za Facebook i Twitter.

Ispričajte im o životnim lekcijama

U jednom trenutku za vrijeme vašeg života na faksu, shvatit ćete da su vaši roditelji bili u pravu. O pranju suđa, o zaključavanju bicikla, o parkiranju. Možda ste se toj gnjavaži prije opirali, ali sve te stvari oko kojih su vas “gnjavili” čine odrasli život toliko lakšim. Možda će vam biti teško, ali priznajte im to. I zahvalite se!

Ispričajte im o teškim danima

Naravno da želite da vaši roditelji misle da ste čvrsti, stabilni i sigurni odrasli ljudi, ali realno, na faksu ste i to sve je to još jako daleko od istine. Kada imate težak i loš dan i nazovete roditelje, oni neće misliti da ste slabi i nesigurni. Biti će im drago da vam još uvijek mogu pružiti podršku.

Recite im da ih volite i zahvalite se

Kao studenti prečesto zaboravljamo reći ljudima koji su nas napravili, othranili i odgojili da ih volimo. Studentski život može biti turbulentan, ali nemojte zaboraviti iskazati poštovanje onima koji su taj život učinili mogućim. Recite im da ih volite. Možda se brzo nećete moći čuti  i vidjeti s njima toliko često.

 

Izvor: srednja.hr | Foto: pixabay

Povezane objave

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close