Grad ZagrebScenaTurizam

I ove godine na Bundeku – 51. Floraart

Na jezeru Bundek od 30. svibnja do 5. lipnja održat će se 51. međunarodna vrtna izložba Floraart, na kojoj se i ove godine očekuje nekoliko stotina tisuća posjetitelja.


Jezero Bundek će i ove godine prštati najljepšim bojama i odisati mirisima prekrasnih cvjetnih aranžmana, jer 30. svibnja započinje 51. međunarodna vrtna izložba Floraart. Izložba se organizira u parku Bundek, na površini od 30 hektara, a za njezine potrebe radnici komunalnog poduzeća Zrinjevac posadit će oko 250 tisuća sadnica. Na izložbi će se predstaviti više od 150 domaćih izlagača uz inozemne izlagače iz desetak zemalja.

Priča o vrtnoj izložbi Floraart dio je ponude Zagreba i predstavlja jedan od prepoznatljivih brendova grada. Od prvog dana privlači na stotine tisuća posjetitelja, jer Zagrepčani vole cvijeće, a i Zagreb veliku pažnju pridaje hortikulturi. Naime, tradicija hortikulturnih događanja u Zagrebu vuče korijene još s konca XIX. stoljeća, a prve vrtne izložbe organiziraju se već početkom prošloga stoljeća. Tome je prethodio i razvoj perivojne kulture grada formiranjem Parka Maksimir potkraj XVIII. stoljeća te kompleksa gradskih parkova u Lenucijevoj ili „zelenoj” potkovi koji daju važno obilježje zagrebačkom urbanom identitetu.

Međunarodnu vrtnu izložbu Floraart prati i natjecanje izlagača – Hrvatski kup florista, Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola te natjecanje za najljepše uređen kućni vrt u kojem mogu sudjelovati svi građani iz Zagreba i Zagrebačke županije.

Izložba će biti otvorena do 5. lipnja.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: TZGZ | Foto: zagreb.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close