DogađanjaHrvatskaVijesti

Ove dečke morate poslušati: Zovu se Detmeć i novi materijal najavljuju pjesmom “Tuđi grad”

NOVI SINGL

Rap-rock bend Detmeć vraća se u novoj formaciji i pjesmom „Tuđi grad” najavljuje period izdavanja svježeg materijala. Novi singl također prikazuje Detmeć u ruhu kakvom dosad nije viđen.


Ovog puta dečki ne donose spoj žestokih riffova i tvrdih rima, već upravo suprotno, pokazuju svoju mekšu stranu. Singl „Tuđi grad” atmosferična je pjesma, pitkih stihova ljubavne tematike, prepoznatljivih gitarskih dionica te pjevnih refrena koji odišu nostalgijom i sentimentom.

Detmeć

„Pandemijsko vrijeme provedeno u izolaciji iskoristili smo za stvaranje pjesama. Upravo su tada nastali temelji za velik dio novog materijala. Tako, „Tuđi grad” nije iznimka” – poručio je Filip, gitarist i vokal Detmeća.

Detmeć je u međuvremenu doživio reorganizaciju svojih redova pa uz trojicu dosadašnjih članova (Karlo Ćavar – vokal, Hrvoje Pandžić – bubnjevi i Filip Kordovan – gitara i vokal) sada stoji i Mario Pavlić kao novi basist benda.

„Obzirom na promjene u samom bendu, odlučili smo da je „Tuđi grad” pravi izbor za singl novog materijala upravo zbog poveznice s nečim novim, drugačijim i svježim. Konotacije su tu, naš izbor je zapravo bio jednostavan“, rekli su sa smješkom članovi Detmeća.

Vodeću ulogu u vizualnom dijelu singla imala je redateljica Laura Pascu. Okupila je perspektivnu ekipu glumaca (Tea Ljubešić i Jakov Zovko), njima pridodala snimatelje i majstore rasvjete (Denis Komljenović i Petar Lebinec) te scenografiknju (Zrinka Zagorec) i tako skrojila odličan kolektiv. Video spot je nastao na temelju kratke priče „Vrata” koju je napisao gitarist i vokal benda Filip Kordovan, a spomenutu priču možete pročitati OVDJE.

„Želimo se zahvaliti dobrom duhu naše glazbene scene, Mariju Klariću, koji je nesebično uskočio i odsvirao bubnjeve. Također, naš Hrvoje napreduje nevjerojatnom brzinom na području audio inženjeringa te je već došao na razinu za oblikovanje zvuka ima naše puno povjerenje. Opet je razvalio mix i master” – ponosno su rekli iz Detmeća.

Na aranžmanu je radio čitav bend, autor glazbe je Filip, dok tekst potpisuju Karlo i Filip.

Detmeć se zahvaljuje svima koji su na bilo koji način sudjelovali u stvaranju singla „Tuđi grad” te poručuju kako se od njih može očekivati nešto potpuno novo, ali da neće zanemariti i osnove na kojima su nastali – žestoke riffove i energične nastupe.

 

Foto: PROMO

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close