VijestiZdravlje

Ovako ćete prepoznati uvoznu od domaće jagode

Sezona jagoda započela je, a budući da kratko traje, mnogi im neće odoljeti premda nisu sigurni odakle potječu. Osim toga, trgovci se koriste svim raspoloživim sredstvima kako bi imali što bolju prodaju pa nije na odmet znati kako raspoznati domaće jagode


Natpis da je namirnica domaća ne stoji samo pored jagoda jer trgovci će vam to reći za gotovo sve što prodaju, osim ako nemate osobu od povjerenja koja će priznati da još uvijek nemaju svoju robu. Najviše se, piše RTL, u ovo doba godine manipulira jagodama.

‘Prave domaće jagode ćete u prvom redu prepoznati po njihovoj svježini koju vidite odmah prostim okom, po zelenoj peteljci’, objašnjava Željko Mavračić iz Udruge proizvođača jagoda Zagrebačke županije.

S obzirom na to da voće i povrće vitamine i minerale nakon branja gubi iz minute u minutu, zaključak je jednostavan – domaće jagode kasnije su ubrane i samim time imaju više vitamina.

Više na tportal.hr

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close