Vijesti

Ova hrana jača libido i povećava plodnost

Konzumiranje hrane iz mora može pomoći parovima da brže dođu do trudnoće, navedeno je u novoj studiji Sveučilišta Harvard. Također, tvrde da parovi koji jedu takvu hranu, obično češće prakticiraju seksualne odnose, piše 24sata


Ranije studije pokazale su da konzumacija ribe s visokim udjelom omega-3 kiselina, kao što su losos i tuna, povisuje razinu progesterona u tijelu, poboljšavaju kvalitetu sperme i skraćuju vrijeme potrebno za trudnoću.

Istraživači su proučili 500 parova kroz studiju koju su nazvali “Longitudinal Investigation of Fertility and the Environment (LIFE)” (Longitudinalno istraživanje plodnosti i okoliša). Parovi su bilježili unos morske hrane i seksualnu aktivnost kroz godinu dana, a istraživači su te podatke usporedili sa vremenom koje je bilo potrebno da dođe do trudnoće.

Rezultati su pokazali da je kod 92 posto parova, koji su jeli morsku hranu više od dva puta tjedno, do trudnoće došlo nakon 12 mjeseci u usporedbi sa 79 posto onih koji su konzumirali takvu hranu rjeđe. Osim toga, parovi koji su pojeli osam ili više porcija morske hrane tijekom menstrualnog ciklusa, češće su vodili ljubav – 22 posto učestalije od ostalih.

Osim toga, otkrili su da, ako partneri jedu takvu hranu istog dana, tada su izgledi za seks 39 posto veći u odnosu na one koji taj dan uopće nisu jeli morsku hranu.

Jedno od iznenađujućih otkrića je to da je unos kod muškaraca jednako važan kao i kod žena”, rekla je dr. Audrey Gaskins, znanstvena suradnica na Harvardu. Dodala je da ribe i školjke, osim važnih omega-3 masnih kiselina, sadrže i cink, a taj mineral poboljšava broj spermija i njihovu pokretljivost.

 

Više na 24sata

 

Foto: pexels

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close