Vijesti

Outward Bound u Liku doveli još 26 volontera iz Europe

Udruga koja razvija edukacijski centar u Velikom Žitniku kraj Gospića, a već desetu godinu zaredom provodi pustolovno edukativne programe u prirodi za mlade na području Like i Velebita, ovaj put okupila je 26 mladih volontera iz Finske, Latvije, Mađarske, Portugala i Bosne i Hercegovine, te Makedonije, Francuske, Njemačke i Italije.

DSCN3573

Naime, u tijeku je volonterski kamp u Velikom Žitniku kraj Gospića koji traje od 3. – 16.8. 2015. i u ova 2 tjedna znatno je povećao populaciju sela i donio živost i akciju. Kamp se održava uz potporu Europske Volonterske Službe Erasmus+ programa Europske komisije, a mladim volonterima pružio je priliku da se na 2 tjedna vrate u prošlost – sakupljaju drva, kuhaju na otvorenoj vatri, uređuju okoliš i šumu iza sela, pomagati će lokalnom stanovništvu u njihovim svakodnevnim aktivnostima, a biti će tu i kreativnog rada, pletenja vune i tradicionalne drvene ograde – „pletera“ .

DSCN4469

Volonteri uče i hrvatski, naučili su ponešto o lokalnom folkloru i običajima – prisustvovali su smotri folklora u Ličkom Osiku, posjetili su Spomen-dom dr. Ante Starčevića a posjetiti će i Memorijalni centar Nikola Tesla uz potporu Državnog arhiva u Gospiću i Muzeja Like iz Gospića. Također mladi volonteri sudjelovati će u Outward Bound aktivnostima – planinarenje, navigacija, penjanje na stijenu na poznatom Ličkom penjalištu Čelina pod Otešom. No, i lokalni mladi pridružili su nam se i pomogli u uređenju okoliša u Velikom Žitniku, a pridružiti će nam se i na penjanju. Tako spajamo mlade Europljane i mlade lokalne stanovnike i nadamo se novim zajedničkim projektima korisnima za mlade i lokalnu zajednicu.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close