Vijesti

Otvoren dvodnevni stručni skup vatrogasaca u Tučepima

U Tučepima je danas otvoren dvodnevni stručni skup vatrogasaca u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice.


Seminar je i ove godine okupio više od 200 sudionika iz cijele Hrvatske i inozemstva, a s ciljem stjecanja novih znanja i razmjene dosadašnjih iskustava.

Otvaranju su prisustvovali predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović, predsjednik VZŽ Istarske Dino Kozlevac, predsjednik VZŽ Zadarske Željko Šoša, predsjednik VZŽ Šibensko-kninske Zoran Smolić, predsjednik i zapovjednik VZŽ Primorsko-goranske Slavko Gauš i Mladen Šćulac  te načelnik Općine Tučepi Ante Čobrnić koji je svima zaželio ugodan boravak, uz nadu kako će vatrogasci imati što manje požara.

Prisutnima se obratio i predsjednik Ante Sanader koji je izrazio zadovoljstvo ovim skupom kao i velikim brojem sudionika.

Usavršavanje je važno jer vatrogasci konstantno moraju pratiti razvoj tehnike i tehnologije, rekao je te zahvalio načelniku općine na financiranju vatrogastva.

Iznio je važnost donošenja novog Zakona o vatrogastvu koji će Hrvatsku vatrogasnu zajednicu postaviti kao tijelo nadležno za vatrogastvo što će olakšati funkcioniranje sustava, osobito zato jer će u Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici biti i glavni vatrogasni zapovjednik, ujedno i državni tajnik:

Važno je da ta osoba, koja će na toj poziciji biti 5 godina, bude osoba iz struke koja poznaje situaciju na terenu.

Primjena četverocikala u vatrogastvu, e-učenje u vatrogastvu, vatrogasci ronioci te važnost fizičke spreme vatrogasaca, samo su neke do teme koje će biti prezentirane na seminaru. Tijekom održavanja savjetovanja postavljeni su izložbeni prostori proizvođača, distributera i trgovaca s vatrogasnom opremom.

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close