VijestiTurizam

Otok RAB poziva na novu kulturno turističku atrakciju

U starome dijelu Raba, ispod četiri zvonika, između uskih uličica smjestili su se – kantuni…


Oduvijek su kantuni* bili mjesta sastajanja i druženja. Na kantunima su se dogovarali susreti, rađale nove ljubavi i prijateljstva, događao svakodnevni gradski život…

Prepun takvih “kantuna” jedinstvenoga ambijenta i neponovljive ljepote, Stari grad Rab od 17. do 19. lipnja omogućit će svima da uživaju “od kantuna do kantuna” u novoj kulturno-turističkoj atrakciji – “KANTUNI”!

Od Dorke do Pjacete i od Svetoga Ivana do Mahačeve vile – čitavim potezom Gornje ulice, tu na “kantunu” staroga Raba, uživat ćemo u jedinstvenim rapskim ambijentima, biranoj glazbi, urbanoj zabavi, autohtonoj otočkoj ponudi i tradicionalnim delicijama Hrvatske.

Nova kulturno-turistička manifestacija otoka Raba, “Kantuni” su nastali inicijativom Turističke zajednice grada Raba u kreativnoj radionici G.A.D. PRODUKCIJE i njena tima KULTUR specijaliziranog za projekte kulturnog turizma i destinacijskog managementa. Nova originalna manifestacija osmišljena je s ciljem obogaćenja kulturno-turističke ponude u pred- i posezoni na otoku Rabu, s dugoročnim ciljem revitalizacije lokaliteta staroga grada i njegove preobrazbe u permanentno otvoreni prostor urbane zabave, kulture i baštine.

“Kantun svjetla” (Dorka), “Kantun susreta” (Pjaceta), “Kantun doživljaja” (Sveti Ivan) i “Skriveni kantun” (Mahačeva vila) – svaki kantun otoka Raba u sklopu ovogodišnjega projekta bit će doživljaj za sebe i svaki će na svoj način ponuditi svim Rabljanima i njihovim gostima puno dobrih razloga za dolazak, susret i zajedničko uživanje.

Od 17. do 19. lipnja posjetite Rab! 

 

 

Foto: Kantuni / Corners Facebook

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close