VijestiScena

U Otočcu završena radionica sviranja dangubice

Radionicu sviranja tamburice dangubice u Gackom pučkom otvorenom učilištu završilo je dvadeset i troje polaznika kojima su prošli tjedan tim povodom uručene i potvrde o uspješnom svladavanju umijeća sviranja ovog tradicijskog žičanog instrumenta.

Petodnevna radionica održavana je u periodu od 29. kolovoza do 2. rujna, svakim danom u trajanju od četiri školska sata, a polaznicima su umijeće sviranja dangubice prezentirali Darko Kranjčević, voditelj odjela tambure pri Gackom pučkom otvorenom učilištu, i Darko Čuvidić, profesor tambure iz Novske.

Radionicu je već treću godinu za redom poduprlo i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, prepoznavši važnost njezine uloge u očuvanju nematerijalnih kulturnih dobara. Radionica ove vrste po prvi je puta održana u rujnu 2014. godine, drugi put u rujnu 2015., a zbog kontinuiranog povećanje broja korisnika, kao i zahtjeva za njezinim ponovnim održavanjem, planirano je provođenje radionice i 2017. godine.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: GPOU

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close