VijestiScena

U Otočcu završena radionica sviranja dangubice

Radionicu sviranja tamburice dangubice u Gackom pučkom otvorenom učilištu završilo je dvadeset i troje polaznika kojima su prošli tjedan tim povodom uručene i potvrde o uspješnom svladavanju umijeća sviranja ovog tradicijskog žičanog instrumenta.

Petodnevna radionica održavana je u periodu od 29. kolovoza do 2. rujna, svakim danom u trajanju od četiri školska sata, a polaznicima su umijeće sviranja dangubice prezentirali Darko Kranjčević, voditelj odjela tambure pri Gackom pučkom otvorenom učilištu, i Darko Čuvidić, profesor tambure iz Novske.

Radionicu je već treću godinu za redom poduprlo i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, prepoznavši važnost njezine uloge u očuvanju nematerijalnih kulturnih dobara. Radionica ove vrste po prvi je puta održana u rujnu 2014. godine, drugi put u rujnu 2015., a zbog kontinuiranog povećanje broja korisnika, kao i zahtjeva za njezinim ponovnim održavanjem, planirano je provođenje radionice i 2017. godine.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: GPOU

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close