DogađanjaLikaPolitika

Općina Plitvička Jezera nositelj projekta “ZAŽELI – program zapošljavanja žena”

Općina Plitvička Jezera nositelj je europskog projekta “Zaželi – program zapošljavanja žena”. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Gospić i Centar za socijalnu skrb Gospić. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost je 3.288.450,00 kuna. U četvrtak, 30. kolovoza 2018. godine u Korenici je održana konferencija za medije na kojoj je projekt predstavljen.


Tijekom 30 mjeseci provođenja projekta osposobit će se i zaposliti na period od 24 mjeseca 20 žena u nepovoljnom položaju, koje će skrbiti o minimalno 100 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Cilj projekta je prvenstveno osnaživanje i unaprjeđenje radnog potencijala teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja, zapošljavanjem u lokalnoj zajednici koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećanje razine kvalitete života ciljane skupine, kao i krajnjih korisnika.

Ovaj projekt je vrlo važan za Općinu Plitvička Jezera, zbog osnaživanja i unaprjeđenja radnog potencijala teže zapošljivih žena te povećanja razine kvalitete života krajnjih korisnika, a ujedno je i prvi projekt koji je financiran iz sredstava Europske unije, a provodi ga naša Općina, naglasio je Ante Kovač, načelnik Općine Plitvička Jezera.

Na konferenciji za medije u Korenici su govorili i Nina Čančar, predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, te Milja Godeč, predstavnica Centra za socijalnu skrb.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close