Općina Plitvička Jezera nositelj projekta “ZAŽELI – program zapošljavanja žena”

Tena Brnad

Općina Plitvička Jezera nositelj je europskog projekta “Zaželi – program zapošljavanja žena”. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Gospić i Centar za socijalnu skrb Gospić. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost je 3.288.450,00 kuna. U četvrtak, 30. kolovoza 2018. godine u Korenici je održana konferencija za medije na kojoj je projekt predstavljen.


Tijekom 30 mjeseci provođenja projekta osposobit će se i zaposliti na period od 24 mjeseca 20 žena u nepovoljnom položaju, koje će skrbiti o minimalno 100 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Cilj projekta je prvenstveno osnaživanje i unaprjeđenje radnog potencijala teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja, zapošljavanjem u lokalnoj zajednici koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećanje razine kvalitete života ciljane skupine, kao i krajnjih korisnika.

Ovaj projekt je vrlo važan za Općinu Plitvička Jezera, zbog osnaživanja i unaprjeđenja radnog potencijala teže zapošljivih žena te povećanja razine kvalitete života krajnjih korisnika, a ujedno je i prvi projekt koji je financiran iz sredstava Europske unije, a provodi ga naša Općina, naglasio je Ante Kovač, načelnik Općine Plitvička Jezera.

Na konferenciji za medije u Korenici su govorili i Nina Čančar, predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, te Milja Godeč, predstavnica Centra za socijalnu skrb.

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u