Događanja

Odvedite malene na 25. Animafest u Zagrebu

Mladima i najmlađima ove će godine u programu 25. Animafesta Zagreb od 09. do 14. lipnja biti posvećena tri filmska programa: Natjecanje dječjeg filma, Retrospektiva Škole animiranog filma iz Čakovca te program Animafest u vašem kvartu.


Animirani filmovi za djecu predškolske dobi te za mlađe učenike ove su godine u znaku životinja, za starije su školarce namijenjeni filmovi s temama ljubavi, samopoštovanja ili odnosa s ljudima i životinjama. Adolescente će se provesti kroz sanjive, smiješne i sarkastične te brojne poučne filmove. Animafest Zagreb i ove godine zalazi u kvartove pod nazivom Čudesni svijet Animafesta. Prikazivati će se filmovi iz Natjecanja dječjeg filma 1 (4-7 godina) link. Pored filmova iz spomenutog programa, za djecu su primjereni i svi filmovi koji u Rasporedu link imaju znak : – ). Dječji animirani filmovi posjetit će Kulturni centar Travno 13. lipnja u 11 sati, Centar za kulturu Trešnjevka 14. lipnja u 11 sati, a istog dana u isto vrijeme animirani filmovi stižu i u Kulturni centar Narodnog sveučilišta Dubrava te u Centar kulture na Pešćenici, Centar Knap. I ove godine Animafest priprema radionice animacije za djecu a svi zainteresirani mogu se prijaviti e-poštom: [email protected].

Tijekom trajanja festivala svakog dana osim nedjelje u maloj dvorani kina Tuškanac animatorica Ivana Bošnjak učit će polaznike (starije od 9 godina) kako nastaje pokret u animiranom filmu, koristeći se plastelinom i materijalima koji se nalaze u prirodi. U prodaj su, do 22. svibnja, i Obiteljske iskaznice, po “early bird” cijenama, za sve projekcije primjerene djeci. Obiteljska iskaznica za jednog roditelja i dijete do navedenog će datuma stajati 80 kuna, a za jednog roditelja i dvoje djece 120 kuna.


Tekst: dječji događaji com

 

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close