LikaVijesti

Održana sjednica dekana Gospićko-senjske biskupije: Razgovaralo se i o susretu mladih 2024. godine

VAŽNE TEME

Pod predsjedanjem gospićko-senjskoga biskupa mons. Zdenka Križića u ponedjeljak 30. siječnja u Gospiću je održana sjednica dekana Gospićko-senjske biskupije.


Dekani su s biskupom Križićem promišljali o aktualnim temama biskupije. U svojim izvješćima predstavili su stanje u svakom od šest dekanata biskupije.

Razgovaralo se o poteškoćama i perspektivama kao i prijedlozima za kvalitetniju pastoralnu brigu na području mjesne Crkve. Biskup Križić podsjetio je dekane da će u veljači i ožujku ove godine izvršiti kanonsku vizitaciju i pastirski pohod župa Udbinskog dekanata te ih je potaknuo da kao dekani, u duhu bratske ljubavi i služenja, redovito vrše dekanatske vizitacije u dekanatima koji su im povjereni.

Razgovaralo se i o predstojećem Susretu hrvatske katoličke mladeži kojemu će Gospićko-senjska biskupija biti domaćin 2024. godine.

Biskup je obavijestio dekane kako je ustanovljen Odbor za organizaciju SHKM te da će se Susret hrvatske katoličke mladeži održati u Gospiću u subotu 4. svibnja 2024. godine.

Potaknuo ih je da u suradnji sa župnicima svakog dekanata organiziraju dovoljan broj mladih i drugih župljana koji će se uključiti u službu volontera i prihvata određenog broja mladih hodočasnika prigodom toga velikog događaja za Gospićko-senjsku biskupiju i Crkvu u Hrvata.

U završnom djelu sastanka biskup je zajedno s dekanima razgovarao o raznim aktivnostima i susretima koji će se održati prema Pastoralnom kalendaru Gospićko-senjske biskupije.

 

Izvor: GSB | Foto: GSB

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close