Šumarstvo

OD UTORKA U Zagrebu pogledajte izložbu fotografija velebitske divljine!

REWILDING VELEBIT

U svrhu podizanja svijesti o ljepoti i važnosti zaštite naše najveće planine, Rewilding Velebit zaklada organizira izložbu fotografija velebitske divljine koja će se održati u Oris Kući arhitekture u Zagrebu od 5. do 11. prosinca 2023.


Autori fotografija su nagrađivani domaći i strani fotografi i biolozi Daniel Allen, Nino Salkić, Vedran Slijepčević i Goran Šafarek. Otvorenje je u utorak 5.12. u 18 sati, a izložba „Rewilding Velebit – fotografije divljine“ bit će otvorena za slobodan i besplatan ulaz svakim radnim danom od 9 do 19 sati (subota od 10 do 13), u Ulici kralja Držislava 3.

Rewilding Velebit zaklada neprofitna je organizacija osnovana u svrhu promicanja povratka divljoj prirodi te podizanja svijesti o potrebi očuvanja divljeg svijeta na Velebitu i u drugim regijama Hrvatske. Aktivnosti Zaklade usmjerene su na obnavljanje i očuvanje prirodnih procesa, čistog zraka, svježe vode, plodnog tla, ali i na smanjenje ranjivosti na negativne posljedice klimatskih promjena, poput suša, požara i poplava. Vezano uz zaštitu životinjskih vrta, rad Zaklade usmjeren je na aktivnosti stvaranja slobodnog koridora za , koji je preduvjet za stabilnu i otpornu populaciju najugroženijih vrsta.

Procesi divlje prirode povećavaju kvalitetu prirodnih resursa, koji su itekako značajni za ruralna gospodarstva, stoga je važan dio rada Zaklade razvoj turizma baziranog na prirodnoj baštini te uživanju u doživljaju prirode i tradicijskog načina života. Lokalnim poduzetnicima ovime se otvaraju nove mogućnosti stvaranja prihoda održivim ekonomskim praksama, a lokalnom stanovništvu pruža se prilika da budu dijelom jedne vrijedne i jedinstvene priče.

Zaklada promovira i pomaže suživot ljudi s divljim životinjama na Velebitu kako bi čovjek na ovom području mogao sigurno i mirno živjeti i raditi te kako bi životinje sačuvale svoje prirodno stanište.

Misija je Rewilding Velebit zaklade da planinski masiv Velebita bude široko prepoznat kao jedno od najljepših, najdivljijih, najvećih, najbolje zaštićenih i najpoznatijih područja divljine u mediteranskoj Europi.

 

Foto: Nino Salkić

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close