Vijesti

OD UDBINE DO KNINA Počela završna hodnja 10. naraštaja Središta za razvoj vođa

Polaznici 10. naraštaja obuke Središta za razvoj vođa “Marko Babić” započeli su završnu hodnju od Udbine do Knina u utorak 21. svibnja 2024. godine.


Polaznik obuke skupnik David Stranput, pripadnik Gardijsko oklopno-mehanizirane brigade, istaknuo je kako je provedena obuka bila zahtjevna, međutim vrlo zanimljiva: “Meni osobno najzanimljivija bila je vodena faza koja je svojom zahtjevnošću bila selektivna, a sve faze obuke izdržali smo isključivo zbog timskog rada”. Također, istaknuo je kako mu je čast sudjelovati na ovoj obuci te kako će stečena znanja implementirati u budućem radu u svojoj postrojbi.

“Obuka mi se jako svidjela, bila je psihofizički jako izazovna, a osim što smo usvojili nova znanja i vještine za završetak iste bilo je važno primijeniti i do sada stečena znanja i biti fizički spreman”, istaknula je polaznica obuke poručnica Dorothea Ložnjak, pripadnica Gardijsko oklopno-mehanizirane brigade.

Pripadnik Obavještajne pukovnije, rekao je kako je ova obuka dobra za svakog mladog časnika i dočasnika zbog učenja novih vojničkih specijalističkih znanja i vještina: “Prolazeći kroz različite faze te izlaganje velikom psihofizičkom stresu imali smo priliku vidjeti na koji način se nosimo sa istim te koje odluke donosimo”.

Svi polaznici posebno su istaknuli stručnost i rad instruktora i popratnog osoblja kao i kompletne organizacije i provedbe obuke.

Završna hodnja kruna je njihove šestotjedne obuke u Središtu za razvoj vođa “Marko Babić” u Udbini, tijekom koje su usavršili borbene vještine, sposobnost vođenja i psihofizičku izdržljivost u otežanim uvjetima i stresnim situacijama s ciljem da stečene kompetencije prenose i primjenjuju u svojim postrojbama.

Na trasi dugoj 88 kilometara, 28 polaznika će zajedno s instruktorima i popratnim osobljem proći područjem tri županije: Ličko-senjske, Zadarske i Šibensko-kninske.

Hodnju su započeli u vojarni “Josip Jović” u Udbini u ranim jutarnjim satima blagoslovom u Crkvi hrvatskih mučenika u Udbini te su nastavili dalje trasom prema Gračacu i Otriću.

Njihov dolazak na kninsku tvrđavu očekuje se u srijedu 22. svibnja 2024. godine oko 15 sati, gdje će im biti uručene diplome i značke o uspješno završenoj obuci, a najbolji polaznik dobit će samokres HS-9 s posvetom načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH.

 

Izvor / Foto: MORH

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close