Turizam

Objavljeno je tko je novi Kralj mjeseca – u svibnju je to autohtoni Lički sir!

SVIBANJ

Sirana Runolist, tvrtka Vladimira Tomaića iz Krasna, poznata je lička proizvodnja sira koja ima tradiciju od gotovo 28 godina. Od veljače rade na razvoju vidljivosti svojim kupcima, a jedan od alata kojim to postižu su i proglašenja Kraljeva mjeseca. Dosad je to u travnju bio sir Runolist, a za svibanj će to biti Lički sir.


U vremenu korona krize važno je biti dostupan svojim kupcima i simpatizerima, prepoznali su to i u ličkoj tvrtci Tomaić-commerce d.o.o., poznatijoj kao Sirani Runolist sa sjedištem u Otočcu. U njihovom asortimanu nalazi se 16 visokokvalitetnih proizvoda koji su dobili više stotina nagrada diljem Hrvatske i Europe. Prave se od mlijeka krava koje pasu na području Velebita, Like i Gacke doline, na pašnjacima s puno ljekovitog bilja.

Lički sir je Kralj mjeseca svibnja

U sklopu nove kampanje Sirane, svaki mjesec jedan sir dobiva titulu “Kralj mjeseca”.

Za prvi sir koji je dobio tu titulu, izabran je sir Runolist. Nakon njihovog nagrađivanog sira Runolista, koji je proglašen kraljem mjeseca travnja, u mjesecu svibnju ovu titulu je dobio – Lički sir.

Lički sir je mladi polutvrdi kravlji sir koji zrije najmanje 30 dana. Ima oblik koluta s tankom korom i blago je žute boje. Okus sira je svojstven, blago kiselkast, a miris ugodan i umjereno izražen. 

Naručite svoj sir preko Facebooka

Kako bi se u ovim vremenima približili kupcima, putem Facebooka već neko vrijeme primaju narudžbe za sir, te ih šalju diljem Hrvatske. Njihova Facebook trgovina (shop) ispunjena je sa prvih 20 proizvoda, a putem nje mogu se pogledati opisi sireva, njihova težina, cijena, pakiranje te jesu li za dostavu ili se mogu kupiti samo u prodavaonicama.

Pogledajte Facebook trgovinu na linku i javite im se s povjerenjem, jer sir je #SLičkihPašnjaka, a Lički sir je originalni Lički!

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close