DogađanjaVijesti

Objavljene su nominacije za nagradu Porin

Na svečanoj ceremoniji u novootvorenom zagrebačkom “coworking” prostoru HUB385 proglašeni su finalisti 23. izdanja Glazbene nagrade Porin. Stručno tijelo najbolje izvođače i skladbe biralo je u 35 kategorija.


Tako su prema glasovima struke najviše nominacija, njih sedam, dobili Massimo za album “1 dan ljubavi”  te Matija Dedić za ‘Matija svira Arsena’ i “Jazzy Bach”. Slijede ih Hladno Pivo i “Dani otvorenih vrata” s pet nominacija te klasičar Gordan Tudor s četiri, koje je osvojio u kategorijama najboljeg albuma klasične glazbe, izvedbe, snimke i produkcije.

Po tri nominacije osvojili su Vatra, Pavel , 2Cellos , Arsen Dedić te Nina Kraljić . Pobjednica prve sezone showa “The Voice” između ostalog osvojila je nominaciju i za najbolju žensku vokalnu izvedbu za pjesmu “Zaljuljali smo svijet”, a konkurencija u toj kategoriji su joj Josipa Lisac i Daria Hodnik . Arsen je, osim najbolje muške vokalne izvedbe i najboljeg tematsko – povijesnog albuma, nominiran i za najbolju vokalnu suradnju s Radom Šerbedžijom s pjesmom “O, mladosti”.

Šerbedžija i Zapadni kolodvor lani su osvojili Porin za najbolji album zabavne glazbe, a ove je godine također dobio nominaciju u toj kategoriji. Uz njega za statuu se natječu Ibrica Jusić te Ivan Zak . Po dvije nominacije osvojili su dubrovački bend Silente,Elemental , Rundek Cargo Trio , TBF , Chui, Queen of Sabe , Miro Kadoić , Zvjezdan Ružić , Daria Hodnik i Tamara Obrovac .

Pročitajte više na 24sata.hr


 

Foto: mojarijeka.hr

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close