Ličko-senjska županijaVijestiIzdvojeno

OBJAŠENJENO Evo gdje ide 10 milijardi kuna koji su namijenjeni i Lici

DOZNAJE VEČERNJI LIST

Vlada je odlučila koncipirati novi projekt za Dalmatinsku zagoru, Liku, Gorski kotar i Banovinu za što će izdvojiti više od 10 milijardi kuna, poručio je premijer Andrej Plenković u Kninu na obilježavanju godišnjice Oluje.

Od ministrice regionalnoga razvoja i fondova EU Nataše Tramišak Večernji list doznaje da se tih 10 milijardi kuna odnosi na ulaganja financirana sredstvima iz novog programskog razdoblja, koja su namijenjena isključivo tim potpomognutim dijelovima Hrvatske.

– Da bismo usmjerili ulaganja u te regije, mi smo sad prilikom izrade operativnih programa za novi višegodišnji financijski okvir, a ovdje govorimo samo o izvoru sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj, napravili iskorak i pripremili treći operativni program koji se zove Integrirani teritorijalni program koji je namijenjen prvenstveno za razvoj gospodarstva i jačanje strateških grana gospodarstva po regijama, posebno na potpomognutom području. To znači da će se ta ulaganja usmjeravati, kako je predsjednik Vlade spomenuo, u Liku, Gorski kotar, Dalmatinsku zagoru i Banovinu, no to je samo jedan izvor financiranja, tu će biti još ulaganja iz drugih izvora – objašnjava ministrica Tramišak dodajući da će se na to nadopuniti ulaganja iz Europskog fonda za poljoprivredu, iz Kohezijskog fonda, iz Nacionalnog programa za oporavak i otpornost…

U Imotskom imaju projekt spajanja Crvenog, Modrog i Zelenog jezera u jednu turističku priču sa šetnicama i biciklističkim stazama, u Lici vide prednost u uspostavi centra izvrsnosti za mljekarsku industriju s hladnjačama, u Gorskom kotaru u Nacionalnom parku Risnjak imaju projekt šetnice među stablima, odnosno u podzemlju kako bi se vidjelo korijenje i ekosistem podzemlja – Underground Sky te simulirani izvor Kupe.

Pročitajte više na: Vecernji.hr


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close