Vijesti

Novo žarište koronavirusa u Brodsko-posavskoj županiji

DANAS PET NOVOOBOLJELIH

U Brodsko-posavskoj županiji pet je osoba novooboljelo od koronavirusa, potvrdio je Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije na izvanrednoj konferenciji za novinare u subotu.


Oboljeli su iz skupine od dvadesetak radnika koji su se vratili s gradilišta u Švedskoj, prema trenutačnim pokazateljima očekuje se još novih slučajeva, potvrdio je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije Ante Cvitković. Ovoj skupini pripada i radnik kojemu je zaraza koronavirusom potvrđena u četvrtak.

Testiranja su obavljena za još sedam-osam radnika i njihovi su nalazi negativni. Kako još nije prošlo vrijeme inkubacije za njih ćemo ponoviti testiranje. Očekujemo da će biti još pozitivnih”, rekao je Cvitković ističući da slučaj s povratnicima iz Švedske potvrđuje kako je potrebno pridržavati se preporučenih mjera, a u ovakvim slučajevima i pridržavati se mjera samoizolacije.

Od 15 osoba koje se još vode kao oboljele samo je jedna osoba smještena u slavonskobrodskoj bolnici i njezino je stanje stabilno, potvrdio je ravnatelj bolnice Josip Samardžić.

Kod novooboljelih u tijeku je procjena kliničke slike. Trenutačno ne djeluju da imaju uznapredovali, odnosno jači oblik bolesti. Nakon obrade u dogovoru s epidemiološkom službom odredit će se hoće li biti hospitalizirani ili ne, zasad mislimo da neće biti potrebe”, rekao je Samardžić.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: Wikimedia Commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close