Vijesti

NOVO ŽARIŠTE Brač se vjerojatno vraća na mjere prije 27. travnja

22 OBOLJELIH

Na Braču će se zbog većeg broja zaraženih koronavirusom, a riječ je o 22 novooboljelih, vjerojatno ponovno uvesti postrožene mjere koje su važile u početku pandemije za cijelu Hrvatsku, doznaje se u petak od županijskog Stožera civilne zaštite.


Otočki i županijski stožer na današnjem su sastanku održanom na Braču odlučili Nacionalnom stožeru predložiti postroženje mjera, odnosno povratak na mjere koje su važile do 27. travnja za cijelu zemlju – dozvoljava se kretanje samo onima koji rade, te vezano za zdravstvenu skrb i dostavu, a zabranjuje međuopćinski promet.

Nismo predložili karantenu. ali svatko bi trebao biti u svojem mjestu, a oni koji rade moći će raditi jedino uz strogu kontrolu. Predložili smo i vraćanje mjera vezanih uz obavljanje pogreba i vjenčanja, zatvaranja igrališta i svega ostaloga što je bilo na snazi u Hrvatskoj do 27. travnja”, rekla je ravnateljica županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Željka Karin.

O tom prijedlogu odluku će donijeti Nacionalni stožer civilne zaštite, kazala je Karin i najavila da će se sutra uzeti još testova od nekoliko kontakata zaraženih.

Predsjednik županijskog Stožera civilne zaštite Luka Brčić najavio je da će propusnice dobiti samo nužne djelatnosti, radno vrijeme će biti ograničeno, radit će samo dućani i ljekarne, a na snazi će ostati zabrana okupljanja.

 

Izvor: Hina | Foto: Wikimedia Commons

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close