Novi tjedan donosi nam obilje sunca i topline, ali i izglednu promjenu vremena

PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV

U novom tjednu obilje sunca i topline, sve do petka kada je izgledna promjena vremena.


Danas u većini predjela pretežno sunčano, još će uglavnom na istoku i u gorju biti povremene umjerene naoblake. Na kopnu većinom slab vjetar, a uz obalu slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Prijepodne nešto svježije, ali će danju posvuda biti osjetno toplije uz temperaturu od 16 do 21 stupanj.

Idućih dana će u kopnenim predjelima prevladavati sunčano, ujutro tek rijetko gdje s maglom. Utorak će prolazne umjerene naoblake biti uglavnom na istoku, a u srijedu i drugdje. Vjetar slab, a temperatura od utorka oko 20 stupnjeva.

U petak promjena – uz slab do umjeren jugozapadnjak će se postupno skupljati sve više oblaka, poslijepodne će biti i prvih kapi kiše, a zatim će tijekom subote oborine biti češće, lokalno i obilne. Na Uskrs ostaje promjenjivo, ali uglavnom suho. Uz više oblaka i povremenu kišu će tijekom vikenda biti svježije.

Na Jadranu do vikenda pretežno sunčano, često i potpuno vedro te ugodno toplo. Temperatura će idućih dana i ovdje biti oko 20 stupnjeva. Puhat će slab do umjeren burin i sjeverozapadnjak, zatim od četvrtka jugo, u petak mjestimice i pojačano.

Uz južinu će se tijekom petka skupljati sve više oblaka, kiše će na sjevernom dijelu biti već krajem dana, a duž obale tijekom subote kada je lokalno moguća i obilnija oborina. Uskrs će i uz obalu biti promjenjiv, a još malo kiše se očekuje uglavnom na jugu, dok će sjevernije zapuhati bura.

 

Foto: Lika Club, Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close