Vijesti

Novi hvalevrijedan projekt Udruge žena “Pavenka” iz Brinja

Udruge žena „Pavenka“ provodi projekt koji je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike pod nazivom „Vrijeme je za treću dob“.


Riječ je o trogodišnjem programu koji će se provoditi u periodu 2023. do 2026. godine, a financira se u sklopu programa „Širenje mreže socijalnih usluga“ .
Radi se o programu koji podrazumijeva aktivnost besplatnog prijevoza nemoćnih i potrebitih. Osim usluge besplatnog prijevoza kroz program su nabavljeni tele care uređaji koji su podijeljeni korisnicima.
S obzirom na prostornu dislociranost Općine Brinje, ovaj program poboljšava kvalitetu života krajnjih korisnika.
Situacija na terenu zahtjeva kontinuiranu skrb o starijim osobama jer svaki mjesec sve više i više novih korisnika se priključuje jer im je potrebna pomoć.
Glavni cilj projekta je poticanje na što duži boravak u vlastitim domovima, te smanjenje rizika od socijalne isključenosti i povećanje kvalitete života starijih osoba na području Općine Brinje.
Provedbom ovog projekta Udruga žena Pavenka pozicionirala se kao organizacija civilnog društva koja u partnerstvu s Općinom Brinje skrbi o starijim osobama sa područja naše Općine.
Projekt „Vrijeme je za treću životnu dob“ je jedini program sa područja Ličko – senjske županije koji Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike financira.

 

Izvor / Foto: Udruga Pavenka

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close