VijestiKarijera

Nove upute za vrtiće i škole: Roditelji više ne moraju potpisivati izjave

EVO ŠTO SU PORUČILI

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je još jedne upute za rad škola i vrtića.


Rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštivanje ovih uputa smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključivanje sve djece u vrtiće i škole.

Preporučeno je poštovanje fizičke udaljenosti od 1.5 metra iz čega proizlazi da u prosječnoj učionici može biti od 15 do 20 učenika.

U školu učenici dolaze i odlaze sami, organiziranim prijevozom ili u pratnji roditelja, ovisno o odluci roditelja, kao što bi dolazili i odlazili da nema epidemije.

Svi djelatnici obavezni su mjeriti tjelesnu temperaturu svaki dan prije dolaska na posao, te u slučaju povećane tjelesne temperature ne dolaze na posao već se javljaju telefonom ravnatelju i izabranom liječniku obiteljske medicine. Vodi se evidencija o vrijednostima izmjerene tjelesne temperature i eventualnom postojanju respiratornih simptoma.

Ako je više učenika u razrednom odjelu ravnatelj organizira rad u većoj prostoriji ili dijeli razredni odjel u dvije grupe i pri tome se savjetuje s lokalnim stožerom civilne zaštite.

Tjelesni i dalje samo na otvorenom prostoru

Roditelji ne potpisuju izjave i mogu slati djecu u školu bez obzira na njihov radni status.

U razrednoj nastavi izvode se svi nastavni predmetni, ali tjelesni se i dalje izvodi samo na otvorenom prostoru.

Škole su otvorene za sve učenike razredne nastave od ponedjeljka 25.5., ali moguće je da se učenici uključe u grupe i naknadno. Djeci s teškoćama treba omogućiti uključivanje u ustanovu.

 

Foto: pexels

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close