PosaoNovac

Novalja: Potpisan ugovor za projekt “Zaželimo, možemo”

U petak je gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo u Zagrebu potpisao Ugovoru okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ ukupne vrijednosti 496.000.000,00 eura, od čega je Grad Novalja za program „Zaželimo, možemo“ dobio 432.000,00 eura.


Ugovore su korisnicima uručili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.

U okviru ovog poziva financirat će se pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom, kao sastavna mjera dugotrajne skrbi i prevencije institucionalizacije. Opći cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi.

Projektom „Zaželimo, možemo“ predviđeno je zapošljavanje 9osoba koje će pružati potporu i podršku za 54 osobe starije životne dobi te osobama s invaliditetom unutar 36 mjeseci trajanja projekta.

Projekt je financiran od strane Europskog socijalnog fonda u iznosu od 85% te iz nacionalnih sredstava u iznosu od 15%.

Nositelj projekta je Grad Novalja a partner je Udruga za pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama Grada Novalje „Providenca“.

 

Izvor: Grad Novalja | Foto: MROSP

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close