VijestiTurizam

Nova Kršlja dobiva novi Urbanistički plan za turističko naselje!

U Rakovici je donesena odluka o dodatnom razvoju turizma destinacije u još jednom naselju. Riječ je o Novoj Kršlji, dosad većinom poznatoj po tome što je riječ o naselju u kojem se nalazi Javna ustanova Baraćeve špilje sa zamijećenim turističkim rezultatima o čemu smo već pisali.

Prostorni plan uređenja Općine Rakovica propisuje obvezu izrade Urbanističkog plana uređenja kako bi se osigurao daljnji razvoj i rast turizma. Plan će se izraditi za izdvojeno građevinsko područje izvan naselja gospodarske namjene, ugostiteljsko-turističke namjene, kao turističko naselje, te športsko-rekreacijske namjene.

Plan se odnosi na teren u neposrednoj blizini prirodnog krajobraza Plitvičkih dolina uz Baraćeve špilje uz županijsku cestu Ž-2369. Iz Turističke zajednice općine Rakovica zadovoljni su ovim koracima koji će destinaciju dodanto potvrditi i usmjeriti na turističku kartu Hrvatske.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close