Događanja

Norveški izbornik Per-Mathias Hogmo otkrio slabosti naše reprezenacije

Norveška reprezentacija u španjolskoj Marbelli priprema se za subotnji okršaj s Hrvatskom na Maksimiru. Norveški izbornik Per-Mathias Hogmo skautirao je Kovačevu reprezentaciju i otkrio dvije slabosti.


Uvijek prvo tražim slabosti suparnika kako bismo ih mogli iskoristiti. Slabost Hrvatske je nedostatak brzine u sredini obrane, ali i pozicija zadnjeg veznog, odnosno loše pokrivanje prostora iza Modrića i Rakitića”, rekao je Hogmo, svjestan da njegove igrače čeka težak zadatak u Zagrebu.

“Hrvatska je protiv Italije imala 60 posto posjeda lopte i jedna je od najboljih reprezentacija po tom pitanju u Europi. Mi ćemo im pokušati oduzeti posjed, ali bit će to jako teško. Cijela naša momčad je brza i tehnički dobra i želimo iskoristiti tu prednost. To možemo jedino ako budemo kontrolirali igru.”

“Godinama smo proučavali Hrvatsku”

Hogmo smatra da Hrvatska ima fantastičnu reprezentaciju.

“Hrvatska je fantastična i prilično kompletna momčad. Ima sjajnu mješavinu fizike i tehnike, te puno dužu nogometnu tradiciju od nas. Fascinantno je vidjeti što su sve postigli i kakve su sve igrače stvorili. Luka Modrić je pravi primjer toga”, rekao je Hogmo i dodao kako se “fenomen Hrvatske” godinama proučavao u Norveškoj.

“Moji igrači dočekuju susret u Zagrebu bez službenih utakmica”

Norveški izbornik razočaran je što tamošnje prvenstvo još nije počelo.

“Sada smo u situaciji da naši nogometaši u utakmicu protiv Hrvatske ulaze bez prave forme. Imamo uvjete za nogomet tijekom cijele godine i sezona mora počinjati u ožujku, prije kvalifikacijskih utakmica.”

Hrvatska u utakmicu s Norveškom ulazi s bodom prednosti nakon četiri kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Francuskoj.


 

Tekst: Index
Foto:od Kjetil Ree (Vlastito djelo postavljača) [CC BY-SA 3.0], putem Zajedničkog poslužitelja

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close