Scena

Nikada objavljena pjesma Jimi Hendrixa

Oko 1965. Hendrix je s Curtisom Knightom, za kojega je tada radio, snimio desetke pjesama od kojih su mnoge tek nakon nekog vremena postale hitovi, no neke nikada nisu objavljene, a među njima se nalazi i stvar pod imenom “Station Break”, koju, kako se navodi u priopćenju kompanije Experience Hendrix koja skrbi o ostavštini Jimija Hendrixa, “javnost dosad nije imala priliku čuti”.

I za ovu pjesmu, kao i za ostale koje potpisuje Hendrix, ali su objavljene ili sačuvane pod labelom Eda Chalpina, a uz blagoslov Curtisa Knighta, kompanija Experience Hendrix, koju je utemeljio Hendrixov otac, godinama je vodila pravnu bitku kojom je pokušavala dokazati Hendrixovo autorstvo nad pjesmama, piše Daily Beast.

Sudski je proces uspješno okončan prošle godine, pa će pjesme biti objavljene 24. ožujka ove godine, iako je javnost većinu njih imala priliku čuti u drugačijim verzijama. No, ne i pjesmu “Station Break” koja, kako tvrde iz kompanije Experience Hendrix, dosad nije bila puštena u javnost, a sada ju možete poslušati preko YouTubea na kojem je objavljena danas.


 

Tekst: Index
Foto: Wikipedia


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close