Događanja

Nikada objavljena pjesma Jimi Hendrixa

Oko 1965. Hendrix je s Curtisom Knightom, za kojega je tada radio, snimio desetke pjesama od kojih su mnoge tek nakon nekog vremena postale hitovi, no neke nikada nisu objavljene, a među njima se nalazi i stvar pod imenom “Station Break”, koju, kako se navodi u priopćenju kompanije Experience Hendrix koja skrbi o ostavštini Jimija Hendrixa, “javnost dosad nije imala priliku čuti”.

I za ovu pjesmu, kao i za ostale koje potpisuje Hendrix, ali su objavljene ili sačuvane pod labelom Eda Chalpina, a uz blagoslov Curtisa Knighta, kompanija Experience Hendrix, koju je utemeljio Hendrixov otac, godinama je vodila pravnu bitku kojom je pokušavala dokazati Hendrixovo autorstvo nad pjesmama, piše Daily Beast.

Sudski je proces uspješno okončan prošle godine, pa će pjesme biti objavljene 24. ožujka ove godine, iako je javnost većinu njih imala priliku čuti u drugačijim verzijama. No, ne i pjesmu “Station Break” koja, kako tvrde iz kompanije Experience Hendrix, dosad nije bila puštena u javnost, a sada ju možete poslušati preko YouTubea na kojem je objavljena danas.


 

Tekst: Index
Foto: Wikipedia

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close