Vijesti

(Ne)očekivana mjesta na kojima možete dobiti gljivice

Ista gljivica koja uzrokuje vaginalnu gljivičnu upalu, Candida, može prouzročiti i gljivičnu upalu na drugim dijelovima tijela. Doznajte na kojim to (ne)očekivanim mjestima također možete dobiti ovu neugodnu bolest. Piše zadovoljna.dnevnik.hr


1.Koža
Gljivična upala može se pojaviti na gotovo svakom mjestu na koži koje je stalno izloženo nekoj količini vlage, ali najčešće se pojavljuje kod dijabetičara i ljudi s oslabljenim imunitetom. S obzirom na to da se tijelo ne može brzo obraniti od upale, liječnik će vjerojatno prepisati jači lijek koji se uzima duže od krema koje se inače koriste kod liječenja gljivica.

Gljivična upala može nastati i ispod nabora kože, a krema poput Monistata pomoći će ih ukloniti ukoliko je upala zahvatila samo manji dio kože. Za upale koje se prošire na veća područja, liječnik će vjerojatno morati prepisati lijek.

2.Stopala
Za pojavu gljivica na stopalima krivac su obično znojne čarape i cipele zbog čega je važno održavati higijenu stopala, odnosno održavati ih suhima kako se gljivice ne bi razvile, obično između prstiju.

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

 

Foto: pixabay

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close