HrvatskaVijesti

“Nemoj da ti teško bude” – očaravajuća pjesma u izvedbi Basket klape otoka Ugljana

Hrvatske klape imaju dugu tradiciju, klapsko pjevanje zaštićeno je od strane UNESCO-a, a Basket klapa otoka Ugljana dokazala je da se kombiniranjem povijesnog glazbenog nasljeđa i modernog sporta može napraviti nešto vrlo posebno. Basket klapa je sastavljena od veterana košarkaškog kluba koji, igrom slučaja, imaju sjajne vokalne sposobnosti.


Pjesma “Nemoj da ti teško bude” nastala je kao plod suradnje s prijateljem klape, Tomislavom Peharom, koji je kompletno osmislio i većim dijelom pripremio materijal. To je nježna, ljubavna pjesma čiji je spot sniman na prekrasnim lokacijama u mjestima Poljana i Sutomišćica.

Pjesma je premijerno predstavljena na ovogodišnjem Opuzenskom festivalu, a onda i na albumu “Melodije hrvatskog juga, Opuzen 2022.” u izdanju Croatia Recordsa. Glazbu za “Nemoj da ti teško bude” je napisao Tomislav Pehar, tekst Željka Galić, a odličan aranžman Tomislav Pehar. Za mix i master zaslužan je Saša Miočić, a redatelj i montažer spota je Željko Petreš.

Jedan od najpoznatijih izvoznih proizvoda Otoka Ugljana, Basket klapa, i ovoga puta pokazala je svoj potencijal zahvaljujući svom impozantnom košarkaškom stasu te još impresivnijem glasu. Članovi klape – Alen Svorcina, solist i prvi tenor; Zlatko Mrva, drugi tenor; Goran Pavin, bariton i gitara; Željko Torbarina, bariton i gitara; Branko Kolega, bariton; Tomislav Šoša, bas; Anđelko Mišlov, bas i Mladen Končurat, bas – uvijek su rado viđeni gosti na raznim događanjima, a nerijetko plijene poglede svojim izvedbama.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close