Grad ZagrebScenaTurizam

Nebo iznad Zagreba ove godine neće obasjati tisuće lampiona

Tri tisuće lampiona koje su uz lijepe želje Zagrepčani prošlog adventa s Dolca vinuli u nebo, posljednji su koji su zagrebačko nebo osvjetljavali u organizaciji Krešimira Tadije Kapulice


Kapulica je uz poruku ‘Treba stati kad je najbolje!’ ugasio taj projekt koji će mnogim Zagrepčanima ostati u lijepom sjećanju.

Prošlogodišnje 5. jubilarno događanje Kapulica&Lampioni poprimilo je i humanitarni karakter. Iznos prikupljen prodajom lampiona, pokrovitelj događanja je udvostručio, a sredstva su uplaćena u korist udruge koja pruža pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima.

Osim humanitarnog karaktera, novost prošlogodišnjeg performansa bila je i nova lokacija, no preseljenje u strogi centar grada na prostor tržnice Dolac prouzročilo je i manji incident kada je jedan od tri tisuće puštenih lampiona zapalio dio skele uz južni toranj Zagrebačke katedrale i izazvao požar.

Požar je brzom intervencijom vatrogasca Vatrogasne zajednice Grada Zagreba ugašen, prouzročivši samo manju materijalnu štetu.


 

Tekst: tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close